Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Στης 30 Απρίλη, η ΔΑΡΙΓΚ βγαίνει σε Πλειστηριασμό και ο Δήμος Χαλκίδας ετοιμάζεται να αγοράσει το ακίνητο.


Στην τελική ευθεία, φαίνεται πως, είναι ο Δήμος Χαλκίδας για αγορά του ακινήτου της ΔΑΡΙΓΚ, μέσω της ΔΑΕΠΕΧ θέμα που συζητήθηκε στο τελευταίο ΔΣ της. Ενστάσεις έγινα από τα μέλη της αντιπολίτευσης   το σχέδιο αξιοποίησης του ακινήτου.
Πρόταση  μας άμα με το καλό το αποκτήσει ο Δήμος το ακίνητο,  στο κτήριο της διοίκησης της ΔΑΡΙΓΚ ο Δήμος να στεγάσει της υπηρεσίες του δήμου που τώρα θα πάνε στο κτήριο της Ληλαντίων έναντι πολύ μεγάλου ενοικίου.
Η Δημοτική Αρχή Χαλκίδας αναζητά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εφικτές λύσεις για την αγορά του ακινήτου της ΔΑΡΙΓΚ και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΠΕΧ, την περασμένη εβδομάδα, το θέμα μπήκε στο τραπέζι και ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις.
Το ερώτημα από πολλά μέλη του ΔΣ ήταν, πώς θα αποπληρωθεί το δάνειο που θα πάρει ο Δήμος για την αγορά του ακινήτου, αλλά και ποιο είναι, το business plan για την αξιοποίησή του. Σ’ ότι αφορά το πρώτο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίχτηκε ότι η Δημοτική Εταιρεία που διαχειρίζεται τα πάρκινγκ έχει τα κέρδη για να καλύψει τις δόσεις του δανείου.

Σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου, μπήκαν προβληματισμοί από μέλη (αντιπολίτευσης) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΠΕΧ, με δεδομένο ότι οφείλει ο Δήμος να γνωρίζει και να έχει σχεδιάσει τι θα το κάνει το ακίνητο της ΔΑΡΙΓΚ, εφόσον το αγοράσει, διαφορετικά για ποιόν λόγο να φορτωθεί άλλο ένα δάνειο. Ωστόσο ένα συγκεκριμένο business plan δεν παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση. 
Πρέπει όμως να τονίσουμε πως αποτελεί πάγια θέση της κοινωνίας της Χαη αγορά του ακινήτου της ΔΑΡΙΓΚ από το Δήμο Χαλκίδας και σ’ αυτό συμφωνούν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου