Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τι θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών, την Παρασκευή, αμέσως μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τη… λυπητερή...
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέβαλε προσωρινά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ντομινίκ Στρος Καν και  θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του «πακέτου μέτρων» που θα έρθει στη ζωή μας και το οποίο θα κινείται ως εξής:

α) Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων με σαφές πλάνο και για το 2011.
β) «Κλείδωμα» των αποφάσεων για περικοπές σε κάθε υπουργείο (στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού).
γ) Κάλυψη της «μαύρης τρύπας» εντός του τρέχοντος έτους σχετικά με το έλλειμμα.

Τα μέτρα θα παρουσιαστούν και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα συνεδριάσει μετά το υπουργικό συμβούλιο όπως και στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου το απόγευμα της Παρασκευής.

Πρέπει να σημειωθεί πως η εξειδίκευση των «μέτρων» θα κατατεθεί υπό τη μορφή πολυνομοσχεδίου στις 15 Μαΐου στη Βουλή, με την κυβέρνηση να έχει ως στόχο την ψήφισή του μέχρι τις 24 Ιουνίου όπως γράψαμε χθές,  που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής.

Είναι χαρακτηριστική πάντως η δήλωση παράγοντα της Ιπποκράτους: «Μετά το Πάσχα θα γίνει η εξειδίκευση, για να μην παρουσιαστούν και άλλα προβλήματα από αυτά που έχουμε σήμερα…».

Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή αναμένενεται να ανακοινωθεί το πλαίσιο που θα κινηθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και που αφορούν τις ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ΛΑΡΚΟ δεν θα είναι μέσα σε αυτό το πακέττο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου