Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζητά ο Δημαράς

Ακόμα δεν ιδρύθηκε ως κόμμα, και ζητάει εκλογές. Ο λόγος για το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών" του Γιάννη Δημαρά, μετεξέλιξη από αύριο σε κόμμα της παράταξης "Άρμα Πολιτών" που ίδρυσε διεκδικώντας την περιφέρεια Αττικής το Νοέμβριο.


Με αφορμή τις δηλώσεις δύο έγκριτων συνταγματολόγων, των κ.κ.Κωνσταντίνου Μπέη και Γιώργου Κασιμάτη για την υπογραφή της συνθήκης του Μνημονίου, με τον πρώτο να κάνει λόγο για 'προεδρικό ατόπημα' και τον δεύτερο για 'συνταγματικό πραξικόπημα'. 
O πολιτικός φορέας του Γιάννη Δημαρά, που διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ μετά την μη ψήφιση του μνημονίου, θέτει θέμα ευθύνης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. "Είναι πασιφανές πως η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα τον λόγο στους πολίτες για να κρίνει τις 'ημέρες και τις πράξεις της' στην εξουσία'", σημειώνει, προσθέτοντας πως ο μοναδικός τρόπος είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Αυριο η  η ιδρυτική διακήρυξη. Ποιοί θα είναι παρώντες .

Εντω μεταξύ, στο νέο κόμμα, η ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσιάζεται αύριο το απόγευμα σε κεντρικό δισκοπωλείο των Αθηνών, θα μετέχουν κατά πληροφορίες μας, ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής -προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ- Βασίλης Οικονόμου και βουλευτής του νέου κόμματος  και μία σειρά πρώην βουλευτών και ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει δημόσια αξιώματα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ αυτών, οι κ.κ. Ν. Γαλανός, Γ. Μαθιάς, (ο δικός μας) Ευτ. Κοντομάρης, Ν. Εξαρχος, Ν. Μαρκάτος, Στ. Παναγούλης, Γ. Καλούδης, Ευ. Ρουπακιώτης, Π. Σγουρίδης και Γ. Παπαηλίου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του νέου κόμματος, Γιάννης Δημαράς, αναμένεται να δώσει το στίγμα του τελευταίου, περιγράφοντας έναν σχηματισμό που θα "δίνει λόγο μόνο στον λαό και στη Δημοκρατία" και θα αποτελεί κόμμα όλων των Ελλήνων, χωρίς αποχρώσεις, αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Χρησιμοποιώντας δε ρητορική που θα παραπέμπει στην ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ το 1974, θα μιλήσει για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική ενότητα.

Ήδη πάντως, μην χάνοντας ευκαιρία που δίνει η επικαιρότητα, ο κ.Δημαράς είχε σήμερα συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών για τον περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων Βασίλειο Θεοδώρου. Με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν στην ταραχώδη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για τα 'φρουτάκια', ο κ.Δημαράς δήλωσε λίγο αργότερα πως "οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από 'τζογαδόρους' πολιτικούς που ποντάρουν εντός και εκτός της χώρας μας. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από κυβέρνηση", δίνοντας έτσι και το στίγμα της πολιτικής που θα ασκήσει στο μέλλον το κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου