Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ασφαλές επαγγελματικό καταφύγιο στη Τουρκία...

Ασφαλές επαγγελματικό καταφύγιο στην Τουρκία, η οποία τα τελευταία έτη εμφανίζει ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, αναζητούν αμερικανοί και ευρωπαίοι πολίτες, μηδέ εξαιρουμένων και Ελλήνων που επιλέγουν να γίνουν μετανάστες στη γειτονική χώρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επόμενο επαγγελματικό τους προορισμό.
Αυτό τουλάχιστον αναμεταδίδεται σε ηλεκτρονική έκδοση βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων, που επικαλείται το διαδικτυακό news359. Πιο συγκεκριμένα...,
αναφέρεται πως κυρίως μετά το 2009, όταν η οικονομική ύφεση έπληξε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, πολλοί κάτοικοι από τις δύο ηπείρους επέλεξαν την Τουρκία για να βρουν δουλειά, δεδομένου ότι η οικονομία της παραμένει από τις ισχυρότερες διεθνώς επί σειρά ετών.
«Η Ευρώπη, μετά που ταρακουνήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση, έχασε τη λάμψη που είχε ως προορισμός για απασχόληση και διαμονή» φέρεται να έχει δηλώσει προς το news359. ο Okan Tutundzhu, γενικός διευθυντής μιας δημοφιλούς τουρκικής ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που φιλοξενούνται στο δημοσίευμα, τα τελευταία λίγα χρόνια έχουν φθάσει στην Τουρκία, με σκοπό να βρουν δουλειά και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης, περίπου 200.000 Αμερικανοί και Ευρωπαίοι υπήκοοι. Οι πιο πολυπληθείς ομάδες ξένων που επιλέγουν να ζήσουν τον τουρκικό τρόπο ζωής, φέρονται να είναι οι Βούλγαροι, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Έλληνες, οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι, χωρίς, πάντως, να δίδονται πρόσθετα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό της κάθε εθνότητας.
Όσον αφορά, εξάλλου, στους πλέον συνήθεις τομείς ενδιαφέροντος για τους νεοεισερχόμενους στην Τουρκία, σε σχέση με τις επαγγελματικές τους προτιμήσεις, είναι αυτοί των πωλήσεων του εξωτερικού εμπορίου, του μάρκετινγκ, της λογιστικής και της διοίκησης επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου