Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Έρχεται καλοκαιρινή... φοροκαταιγίδα!

Το Yπουργικό συμβούλιο θα έρθει να επικυρώσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο, για ακόμη μια φορά δεν έχει κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά μόνο φόρους, φόρους, φόρους και στο βάθος απολύσεις.  
Το ταμείο συνεχίζει να είναι μείον και θα πρέπει πάση θυσία να βρεθούν 23 δις μέχρι το 2015 και τουλάχιστον 6 δις ευρώ μόνο για φέτος.Όπως  βγαίνει προς τα έξω απο το ΥΠΟΙΚ η καλοκαιρινή φοροκαταιγίδα θα περιέχει έκτακτη εισφόρα στα ακίνητα με ταυτόχρονη αύξηξη των αντικειμενικών αξιών καθώς και μείωση του αφορολόγητου ορίου  από τα 12 στα 10 χιλ. ευρώ ή και παρακάτω μέτρο που πρόκειται να πλήξει χαμηλόμισθους και συνταξιούχους. 

 
Στα ακίνητα το έκτακτο "χαράτσι" θα αφορά ατομική ακίνητη περιουσία  αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ και μείωση του αφορολόγητου ορίου των 400.000 ευρώ σε 250.000 με 200.000 ευρώ.Το δε ποσοστό αύξησης των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 30%.
 
Επίσης το ΥΠΟΙΚ θα ανακοινώσει πρόγραμμα εμμεσης νομιμοποίησής στα αυθαίρετα από το οποίο περιμένει να βάλει στα ταμεία ένα ποσό της τάξης του 1-1.5δις ευρω.Φοροαπαλλαγές κόβονται "μαχαίρι" για εισοδήματα άνω τον 60.000ευρώ ενώ δεν αποκλείεται το όριο να πέσει και στα 40.000ευρώ ενώ πιέσεις ασκούνται και για  κατάργηση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες.
 
Επιπροσθέτως, θα μεταταγούν προϊόντα και υπηρεσίες από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23%.
 
Συμπερασματικά, για ακόμα μια φορά είμαστε αντιμέτωποι με την εύκολη λύση που ονομάζεται επιβολή φόρων φόρων και παλι φόρων.Την ίδια αγελάδα όταν την αρμέγεις συνέχεια κάποια στιγμή θα στερέψει διότι για ακόμα μία φορά το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι εύκολοι στόχοι, χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι και γενικώς τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα ενώ οι  μεγαλοοφειλέτες και το  "κεφάλαιο" αναμένεται να μείνουν στο απυρόβλητο ως συνήθως.
 
Όποιος αντέξει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου