Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σιαγιάννης Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΟ



 Ο ΝΟΑ αποτέλεσε και αποτελεί βασικό πυλώνα άμιλλας και αθλητισμού στη πόλη του Αλιβερίου. Έχοντας το προνόμιο να έχει πρωτεργάτες φωτεινούς ανθρώπους με αγάπη για τον αθλητισμό ταυτίστηκε με τις αθλητικές τύχες της ευρύτερης περιοχής την οποία εκπροσώπησε πανάξια κάνοντας και πρωταθλητισμό σε πλήθος πρωταθλημάτων και διασυλλογικών αγώνων ανά τη χώρα.
Όλα αυτά μέσα από αντίξοες συνθήκες , ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και διαχρονική απραξία για την εξασφάλιση της αθλητικής του στέγης, στηριγμένος αποκλειστικά και σταθερά στο μεράκι των εθελοντών του.
Σήμερα ευρίσκεται σε διαδικασία ‘’δίωξης’’ από το φυσικό του χώρο το Κάραβο.
Είναι γνωστές οι διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία της ζώνης λιμένα.
Είναι επίσης γνωστές όμως και η φροντίδα και η επιμέλεια των ανθρώπων  του ΝΟΑ έτσι ώστε με βάσει αυτές τις διατάξεις να δύνανται 170 παιδιά να αθλούνται κανονικά και με ασφάλεια χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία του λιμένα.
Δεν ήταν όμως γνωστό ότι χωρίς την εξάντληση όλων των παραμέτρων της υπόθεσης με διαβούλευση , υπάρχει ένας Λιμενάρχης Καραβου – ξένος και αδιάφορος με την ιστορία και το παρόν αυτού του τόπου – ο οποίος με τη πρωτοβουλία του μετέτρεψε τον ιστορικό ΝΟΑ σε ‘όμηρο πρόχειρων και επίσης αυθαίρετων λύσεων’.
Η αυθαίρετη ενέργεια του με τη σύμπραξη της ‘πολυπράγμονος’ ΜΕΤΚΑ να προβεί στη καταστροφή και αποξήλωση των κολυμβητικών εγκαταστάσεων είναι συμπεριφορά περιφρόνησης στον ΝΟΑ αλλά και τη κοινωνία της περιοχής.
Απόλυτα δίκαιες οι αρχικές αντιδράσεις του ΝΟΑ.
Απέναντι όμως στο κίνδυνο της ακύρωσης της σεζόν για το ΝΟΑ και το άγχος που διακατέχει τα 170 παιδιά και  τους γονείς τους, υπήρξαν πρωτοβουλίες για δρομολόγηση λύσεων που γεννούν ερωτηματικά και αντιδράσεις.
Η περίεργη νωθρότητα; του Δήμου , η ‘κάλυψη’ της πολυπράγμονος ΜΕΤΚΑ και η παρασκηνιακή διαθεσιμότητα ‘μεμονωμένων παραγόντων’ της ΔΕΗ συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτοβουλιών που είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ξένο από το κοινό αίσθημα της περιοχής και το συμφέρον του ΝΟΑ.
Κοινό αίσθημα που εκφράζεται από το ότι ο ΝΟΑ πρέπει να παραμείνει στο Κάραβο .
Ο Καραβος  δίνει πνοή στο ΝΟΑ και ο ΝΟΑ δίνει πνοή στο Κάραβο.

                                                                                    ΑΛΙΒΕΡΙ 25-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου