Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Είμαστε ξύπνιοι!!!

Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, διαδηλώνοντας ειρηνικά  ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Έξω οι κλέφτες» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στη συγκέντρωση, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να «μουντζώνουν». Κλειστές η Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Έκλεισε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Έντονη η παρουσία της αστυνομικών δυνάμεων, δίχως όμως να συμβεί το παραμικρό μέχρι στιγμής.

Οι νέοι δηλώνουν πρόθυμοι να παραμείνουν όλο το βράδυ στην πλατεία συντάγματος, και λένε ότι θα φέρουν στρώματα και σκηνές. Μάλιστα, αρκετοί το φωνάζουν και σαν σύνθημα.
Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του μετρό έκλεισε το σταθμό στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες, να μην έχουν πρόσβαση στο χώρο της διαδήλωσης.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν φοιτητές, μισθωτοί, συνταξιούχοι. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισπανίας.  Οι «indignados της Ελλάδας» ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο κατέβηκαν σήμερα στις πλατείες και τους δρόμους για μία ειρηνική διαμαρτυρία, όπως  σημείωσαν και στην σελίδα ηλεκτρονικής δικτύωσης, Facebook.

Πρίν από λίγη ώρα, στο Σύνταγμα έφτασε και η πορεία της ΓΕΝΟΠ, όπου ενώθηκε με τους συγκεντρωμένους.

Οι εργαζόμενοι ανήρτησαν πανό μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιώντας ανυψωτικά μηχανήματα της επιχείρησης με το σύνθημα "Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε".

Η διαμαρτυρία των πολιτών θα ολοκληρωθεί στις έντεκα και μισή το βράδυ.

Συγκέντρωση και από τους «αγανακτισμένους στο Λευκό Πύργο»

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποιούν από τις έξι το απόγευμα «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο».

Οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιήσει ότι η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική, χωρίς πανό και πλακάτ που να υποδηλώνουν κάποια οργανωμένη συλλογική ταυτότητα και οποιοδήποτε διακριτικό και προειδοποίησαν ότι δε θα δεχτούν «κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις».

«Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.

 Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Έξω από το κτήριο «Παπαστράτου» η συγκέντρωση στο Βόλο

Παράλληλα, εκατοντάδες πολίτες του Βόλου βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην παραλία της πόλης, έξω από το κτήριο "Παπαστράτου", στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των «Αγανακτισμένων πολιτών». Οι πολίτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα ειρηνικά κατά της κρίσης, αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου