Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δ. Κατσούλης Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΝΩΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Η σημερινή δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων της Καρύστου στην Υψηλή Γέφυρα  αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους ότι η υπομονή  της Καρυστίας έχει πλέον εξαντληθεί.
Το αίτημα για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Καρύστου δεν είναι απλώς δίκαιο αλλά αποτελεί χρέος ανεκπλήρωτο εδώ και δύο δεκαετίες. Δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί στην  σημερινή οικονομική τραγωδία για να αποσείσει ευθύνες για τα χρόνια που πέρασαν.  Ο προϋπολογισμός της κατασκευής του Σχολείου είναι συγκρίσιμος  ή και υπολείπεται δαπανών δημοσίων σχέσεων ή  πελατειακών επιχορηγήσεων.

Αλλά και σήμερα, ακόμη και υπό το πρίσμα της οικονομικής κατάστασης η κατασκευή του 2ο Δημοτικού Σχολείου της Καρύστου είναι επιβεβλημένη και μάλιστα αδιαπραγμάτευτη. Έτσι λοιπόν τα διάφορα επίπεδα αρμοδίων δεν πρέπει να αποσείουν ευθύνες ή να ανασύρουν δικαιολογίες αλλά να βρουν άμεσα λύσεις.
Είναι, τέλος, σημαντικό ότι στον αγώνα των κατοίκων της Καρύστου οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις, οι δημοτικές παρατάξεις και  οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών είναι ενωμένοι και αυτό αποτελεί ένα  κρίσιμο προαπαιτούμενο για την  νικηφόρα έκβαση του αγώνα.

Ο δρόμος  του αγώνα που ξεκίνησαν οι Καρυστινοί δείχνει ποια πρέπει να είναι η  κατεύθυνση και για την υπόλοιπη Καρυστία. Μόνο με κοινούς και διεκδικητικούς αγώνες ενωμένοι μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους για την κατάκτηση των δικαιωμάτων στην παιδεία, την υγεία, την ποιότητα ζωής. Εξάλλου η δύναμη των πολιτών είναι η μόνη που μπορεί να  αλλάξει τα πράγματα, να δώσει αποτέλεσμα και να αλλάξει την μοίρα του τόπου μας.
6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου