Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δ. Κατσούλης: Αυτή είναι η ύστατη ώρα των Αποφάσεων και της Ενότητας. Μετά από λίγες ώρες όλα θα είναι αλλιώς

Αυτή, την κυριολεκτικά ύστατη στιγμή, πυκνώνουν οι φήμες ότι αναπτύσσεται κινητικότητα μεταξύ Κυβέρνησης και Εταίρων- Πιστωτών για την εξεύρεση λύσης και συμφωνίας. Μακάρι να μην είναι φήμες και τελικά έστω και στο τελευταίο λεπτό να αποφύγουμε τα χειρότερα, δηλαδή την λήξη του προγράμματος
και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από μηδενική βάση, με τις τράπεζες κλειστές, την Ελλάδα  χρεοκοπημένη και το χρέος άμεσα απαιτητό, δηλαδή σε συνθήκες εκτελεστικού αποσπάσματος. Εάν πράγματι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση πιστεύουν ειλικρινά ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο Ευρώ πρέπει να προσπαθήσουν έστω και τώρα. Εξάλλου το δημοψήφισμα φαίνεται ότι ήδη λειτούργησε ως διαπραγματευτικό τρικ διότι ως κανονικό δημοψήφισμα έχει πολλά προβλήματα για να γίνει. Ας αξιοποιήσουν αυτό το αποτέλεσμα και να κάνουν την κίνηση που έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.
Ο δρόμος της δραχμής είναι δρόμος της καταστροφής και εφόσον δεν υπάρξει εγκαίρως συμφωνία η καταστροφική πορεία έχει πλέον ξεκινήσει. Όλοι, τόσο στην Κυβέρνηση όσο και οι πολίτες που αγωνιούμε κάθε στιγμή βιώνοντας πρωτόγνωρα μέρες ταπείνωσης μπροστά στα ΑΤΜ και στις κλειστές τράπεζες, ας κατανοήσουμε ότι αυτή δεν είναι η ώρα «χάρτινων» πολιτικών εγωϊσμών και ανώφελων διχασμών, είναι η ώρα της ευθύνης και της ενότητας. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, στον δύσβατο και ακόμη δυσκολότερο πλέον δρόμο μέσα στο ευρώ, την αυστηρή πλην όμως ασφαλή Ευρώπη, όταν είμαστε μέσα, αλλάζοντας πρώτα απ΄όλα την ίδια την πολιτική μας συμπεριφορά και αντίληψη κυβερνώντες και πολίτες, μπορούμε με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να κάνουμε την Ελλάδα πιο δυνατή με την κοινωνία όρθια και μόνο τότε θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή της Ευρώπης. Ο δρόμος του αγώνα για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τους λαούς χαράζεται και διαβαίνει μέσα στο ευρώ και την Ευρώπη. Έξω από αυτήν ο δρόμος γίνεται καταστροφικός γκρεμός  ιδιαίτερα για ένα λαό που έχει πονέσει και πληγωθεί τόσα χρόνια τώρα.
Τούτη είναι η τελευταία στιγμή για να πάρει ο Πρωθυπουργός και όσοι συνεργάτες του ειλικρινά πιστεύουν στο Ευρώ και την Ευρώπη τις κρίσιμες και λυτρωτικές Αποφάσεις. Μετά από λίγες ώρες όλα θα έχουν γίνει τόσο δύσκολα γιατί η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας θα έχει πλέον εξασθενίσει εάν δεν έχει εκμηδενισθεί. Μετά από λίγες ώρες όλα θα είναι αλλιώς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου