Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Λ. Κατσέλη: Η ρευστότητα την Τρίτη θα καθορίσει το όριο αναλήψεων


Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα λαμβάνοντας υπόψιν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ληφθούν το πρωί της ίδια ημέρας, και με βάση τη ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από το πρωί της Τρίτης, θα καθοριστούν τα όρια των αναλήψεων σύμφωνα με την πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.


Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μεταβούμε στην ομαλότητα τόσο μικρότερη πιθανότητα υπάρχει ότι θα υπάρχει οτιδήποτε δυσάρεστο στο μέλλον, δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών μιλώντας στον τηλεοπτικόην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, δίνοντας το στίγμα του πως θα κινηθούν οι τράπεζες από την Τρίτη και μετά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την Τρίτη είτε την Τετάρτη να λειτουργήσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα κανονικά και να γίνουν όλες οι συναλλαγές, αφού βεβαίως γνωστοποιηθεί και το όριο των αναλήψεων που δύνανται να γίνονται. Υπογράμμισε δε τη σημασία στην ψυχραιμία και την ασφάλεια όλων των συναλλασσομένων.
Η κ. Κατσέλη διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για «κούρεμα« 30% στις καταθέσεις πάνω από 8.000 ευρώ που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Financial Times, κάνοντας λόγο για πλήρως ανυπόστατο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου