Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Κατάκτηση είναι:



H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης.

Ακούω τελευταία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναλαμβάνει …κουραστικά πλέον, ότι θα κάνει το παν για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα, όπως λέει, ότι είναι αυτονόητο.

Η Ελλάδα , λέει,  ήταν είναι και θα είναι στην Ευρωζώνη. Χωρίς όμως την βούληση του Ελληνικού λαού;  ο οποίος, σημειωτέον, δεν ρωτήθηκε αν ήθελε να μπει κάτω από την θηλιά του Ευρώ, ούτε κανένας του εξήγησε κάτι περί αυτού.

Διαβάζοντας όμως το Σύνταγμα της χώρας για το οποίο ο Πρόεδρος έχει ορκιστεί να τηρεί με ευλάβεια, δεν βρήκα πουθενά πως είναι Συνταγματική επιταγή η παραμονή της χώρας στο Ευρώ, αλλά αντίθετα στο άρθρο 80 ρητά αναφέρεται:

Άρθρο 80 ……………………………………………………………………………….
Παρ.2. «Νόμος ορίζει τα σχετικά με την κοπή ή την έκδοση νομίσματος.»

Και μόνο με Ερμηνευτική δήλωση αναφέρεται πως :
«Η παράγραφος 2 του Άρθρου 80 δεν κωλύει (όχι είναι απαραίτητο ), τη συμμετοχή της Ελλάδας στις διαδικασίες της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28.»

Γιαυτό λοιπόν, καλά θα κάνει ο σεβαστός κος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως θεματοφύλακας των δικαίων των πολιτών αλλά και της χώρας, να υπερασπίζεται με παρρησία το δικαίωμα στην εργασία, στην προστασία της πρώτης κατοικίας , στην προστασία της πολυτεκνίας,  στο δικαίωμα των πολιτών στην σίτιση και στα ίσα φορολογικά δικαιώματα και επιβαρύνσεις.
Σε όλα αυτά, η δήλωση και η παρέμβαση του Προέδρου θα ήταν καταλυτική και άκρως ωφέλιμη για τους πολίτες, που πένονται και χάριν του Ευρώ , κατά την άποψή μου.
Δεν χρειάζεται παρέμβαση, αλλά την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, σε όποια εκλογική διαδικασία είτε εθνικών εκλογών είτε ακόμα και δημοψηφίσματος σύμφωνα με το
Άρθρο 52.
«H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής

Γιατί αυτό που και ο ίδιος υπέγραψε ως ερώτημα στο δημοψήφισμα, πουθενά δεν αναφέρει περί νομίσματος και Ευρώπης , απλά λέει αν ο λαός θέλει την αξιοπρέπεια του ή την τυφλή υποταγή στους δανειστές.                                               
Ας διαβάσει το διάγγελμα του Τρικούπη , αλλά και  την απόφαση της Κυβέρνησης του Ελ. Βενιζέλου περί προτεραιοτήτων σε σχέση με την επιβίωσή του ή την εξυπηρέτηση των δανειστών. 
Τέλος
το Άρθρο 50 του Συντάγματος αναφέρει:
«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει άλλες αρμοδιότητες παρά μόνο όσες του απονέμουν ρητά το Σύνταγμα και οι νόμοι που είναι σύμφωνοι μ’ αυτό.»

Ας μείνουμε σε αυτά και ας καταλάβει ο Ελληνικός λαός πως αποκλείεται ο δανειστής (και αυτοί που τάσσονται μαζί τους) να θέλουν το καλό των πολιτών παρά το καλό της τσέπης τους.! (αυτό γίνεται από αιώνες τώρα…)

Και η ακρoτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120………
3. O σφετερισμός, με oπoιoνδήπoτε τρόπο, της
λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον oπoιoυδήπoτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


Χαλκίδα 1/7/2015

Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου