Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα όλοι μαζί από Δευτέρα



Του Συμεών Κεδίκογλου 
 Προσπάθησα όλο το τελευταίο διάστημα μετά τις εκλογές να δώ τα γεγονότα όσο γίνεται πιο αντικειμενικά. Να μην βιαστώ να κρίνω μια νέα κυβέρνηση, έστω και αν αρνητικοί οιωνοί υπήρξαν από νωρίς. Τωρα όμως, λιγο πριν το δημοψήφισμα, πιστεύω ότι όλοι έχουμε χρέος να τοποθετηθούμε. 

Μας έλεγαν "περιμένετε τη διαπραγμάτευση", αλλά αυτή εκ του αποτελέσματος απέτυχε. Χρεοκόπησαν μια ανεπτυγμένη χώρα και έσπειραν την ανησυχία και τον πόνο σ´ έναν ολόκληρο λαό αντί για την ελπίδα που ευαγγελίζονταν. Με ερασιτεχνικές τακτικές και παλινωδίες άφησαν την διαπραγμάτευση να γίνει ενώ η χώρα έχει στερέψει από χρήματα αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη διαπραγματευτική μας θέςη. Αλλά ιστορικά αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν οι δημαγωγοί ανεβαίνουν στην εξουσία. Προσθέστε ότι η χώρα μας είχε την ατυχία στις πιο κρίσιμες στιγμές να κυβερνάται από ένα τσούρμο ιδεοληπτικών σχεδόν νεοςταλινικών ξεχασμένων από την ιστορία μαζί με ανθρώπους με σαφή διαταραχή προσωπικότητας σε κρίσιμες θέσεις. Σε μια εποχή που ο ορθός λόγος παραμερίστηκε, οι μετριοπαθείς υπεύθυνες φωνές έδωσαν τη θέση τους στους φωνακλάδες των τηλεπαραθύρων. Όσο πιο ακραίος τόσο πιο σίγουρη η εκλογική επιτυχία!
Είμαι από αυτούς που με κόστος πολιτικό και προσωπικό υπηρέτησα το εθνικό συμφέρον για να μην φτάσουμε ποτέ να δούμε εικόνες που δεν αρμόζουν στην πατρίδα μας. Και πάλι υπεύθυνες και σοβαρές δυνάμεις θα κληθούν να πάρουν το βάρος στις πλάτες τους αν χρειαστεί. Πολλοί μου λένε ότι "πρέπει να χαίρεσαι γιατί δικαιώνεσαι" Δεν το βλέπω έτσι. Με ενδιαφέρει πρώτιστα η χώρα μου και το μέλλον των παιδιών μας. Και αυτό μπορεί να είναι μόνο μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και όχι επιστρέφοντας στην Ελλάδα της ψωροκώσταινας, καρυδότσουφλο στα ταραγμένα νεαρά των Βαλκανίων. 
Θα υπάρξει κι ένα κέρδος από αυτήν την ιστορία: το τέλος του λαϊκισμού και των μύθων! Ως τώρα μεγάλο μέρος του λαού μας πίστευε ότι υπάρχει ένας άλλος, εύκολος δρόμος. Υπάρχει ανάγκη για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτές όμως μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο αν το θέλει ολόκληρη η κοινωνία. Τώρα που πια το μνημόνιο τελείωσε και μάλιστα το έλλειμμα είναι πολύ μικρότερο από ότι ήταν το 2009 ποια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης έχει βρει η κυβέρνηση; Απαιτείται λοιπόν από τη Δευτέρα να συστρατευτούμε όλοι οι Έλληνες στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Χωρίς διχασμούς. Με συνεννόηση. Μόνον έτσι θα τα καταφέρουμε. Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά έχουμε μόνο μια επιλογή: να πετύχουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου