Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Επιστολή του Γραμματέα της ΚΕ προς τα μέλη του κόμματος

  Σύντροφοι και Συντρόφισσες,
Έχουμε μπροστά μας λίγες μέρες για να δυναμώσουμε το «Όχι» που αντιστοιχεί στους αγώνες, την ιστορία μας, αλλά και την πραγματικότητα του λαού και της χώρας, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και κοινωνικής καταστροφής.


150 μέρες η κυβέρνηση έκανε τα πάντα μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση για να καταλήξει σε μια συμφωνία - λύση, που θα αναγνωρίζει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και θα δίνει το χώρο και τον χρόνο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Από την πρώτη μέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και παγίδες θανάτου. Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η προοπτική που ανοίγει για όλη την Ευρώπη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στο στόχαστρο. Όλες οι συντηρητικές δυνάμεις της γηρασμένης Ευρώπης ενώθηκαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το στοίχημα είναι μεγάλο, αν εμείς καταφέρουμε να σταματήσουμε τη λιτότητα, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, η ελπίδα θα έχει ριζώσει στην Ευρώπη.

Οι εκβιασμοί και η οικονομική ασφυξία έχουν πια πάρει τα χαρακτηριστικά ενός γενικευμένου οικονομικού πολέμου. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με όλα τα μέσα, μια ανοιχτή επιχείρηση να πέσει η κυβέρνηση και να τιμωρηθεί ο ελληνικός λαός, γιατί ορθώνει το ανάστημά του και αμφισβητεί τη λιτότητα και τους επικυρίαρχους.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ν’ ακολουθήσει τον δρόμο της Δημοκρατίας, να δώσει το λόγο στο λαό. Η απόφαση για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος φέρνει δυνατά στο προσκήνιο τον κυρίαρχο λαό. Την ώρα μάλιστα που επιχειρείται η δολοφονία της Δημοκρατίας από τις κυρίαρχες ελίτ της Ευρώπης και τους συνεργάτες τους στο εσωτερικό.(παλιό πολιτικό κατεστημένο – ΜΜΕ).

Η Δημοκρατία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος. Και εμείς θα τον ακολουθήσουμε δίπλα –δίπλα με το λαό.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. Γιατί αυτό το «Όχι» θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του, να αμφισβητήσει τη λιτότητα και να επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο.

Με το περήφανο «Όχι» η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με την δύναμη ενός λαού.

Με το περήφανο «Όχι» ο ελληνικός λαός θα δώσει φωνή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Τις επόμενες μέρες βγαίνουμε παντού στην κοινωνία οργανωμένα, συντεταγμένα, ενωμένα με αυτοπεποίθηση. Βρισκόμαστε παντού με ψυχραιμία, δεν απαντάμε στις προκλήσεις, αλλά με νηφαλιότητα εξηγούμε την αλήθεια στην κοινωνία. Είμαστε εμείς εκείνοι που ενώνουμε το λαό, που ακουμπάει επάνω μας και τις ανάγκες του και τις προσδοκίες του και τη δύναμή του.

Μπαίνουμε μαζικά στις ανοιχτές λαϊκές επιτροπές υποστήριξης του «ΟΧΙ». Να φτάσει το μήνυμα της Αξιοπρέπειας και της Περηφάνιας παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σπίτι.

Θα ακούσουμε πολλά ψέματα. Θα προσπαθήσουν με λάσπη να μας χτυπήσουν. Το ηθικό μας πλεονέκτημα και το δίκιο του λαού δεν λασπώνονται. Με ψηλά το κεφάλι θα δώσουμε τη μάχη αυτή. Είναι η μάχη της ζωής μας, μας αντιστοιχεί στην ιστορία. Θα νικήσουμε.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται – Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη μάχη – Ο λαός εγγυάται ότι το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου:

Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα.

Κλείνουμε οριστικά την πόρτα στη λιτότητα.

Με όπλο μας την δημοκρατία ανοίγουμε νέους δρόμους για τους λαούς της Ευρώπης





Τάσος Κορωνάκης

Γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου