Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αντιδράσεις στα ποσοστά της ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Εκρηκτικό Μείγμα χαρακτήρισε η ΓΣΕΕ την αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με την μείωση των επιδομάτων ανεργίας.
"Το νέο δραματικό ρεκόρ της ανεργίας στη χώρα μας, το ποσοστό της οποίας σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανήλθε το μήνα Δεκέμβριο στο 21%, αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την
πλήρη αποτυχία των μέτρων που επέβαλε η Τρόικα και εφάρμοσε η Κυβέρνηση. Το νέο άλμα της ανεργίας μαζί με τις μειώσεις μισθών, οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και φανερώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των Μνημονίων." αναφέρει η ΓΣΕΕ.
"Μπορεί η ΕΛΣΤΑΤ να υπολογίζει τον αριθμό των ανέργων σε 1.033.507 άτομα, η πραγματική ανεργία όμως είναι πολύ υψηλότερη επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ ότι το 2012 θα αγγίξει το 25%." προέβλεψε.
"Οι κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ" σημειώνει σε δήλωση του ο Δ. Στρατούλης, συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Η κυβέρνηση και η τρόικα μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα ανέργων, φτωχών, εξαθλιωμένων και ταπεινωμένων ανθρώπων. Οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και της σημερινής συγκυβέρνησης οδηγούν τον λαό και την νεολαία στα τάρταρα της ανεργίας και την χώρα μας σε ανθρωπιστική καταστροφή." αναφέρει.
"Είναι πλέον αναγκαίο για την ίδια την επιβίωση του λαού και της χώρας να φύγουν η κυβέρνηση, η τρόικα και οι ανθρωποκτόνες πολιτικές τους. Ταυτόχρονα να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική – αριστερή κυβέρνηση, με πυρήνα της, τις δυνάμεις της Αριστεράς, που στηριγμένη στο λαϊκό κίνημα και σε ένα κοινό πρόγραμμα να μπορεί να σώσει το λαό από την ανεργία και την πείνα και την χώρα μας από οικονομική και κοινωνική καταστροφή. " αναφέρει.
"Εξοργιστικά και λυπηρά, αλλά δυστυχώς αναμενόμενα, είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η νέα έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ με τους δείκτες ανεργίας και απασχόλησης για τον Δεκέμβρη του 2011. Η ανεργία εκτινάσσεται στο 21%, αυξημένη κατά 40,9%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. Και επειδή η ανεργία δεν είναι δείκτες, αυτό μεταφράζεται σε 300.000 εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και εξωθήθηκαν στη φτώχεια." αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
"Είναι χρέος να τους ανατρέψουμε, να τους βγάλουμε αυτούς στην ανεργία, πριν να είναι αργά. Υπάρχει και άλλος δρόμος, με ανατροπή της επίθεσης και αντικαπιταλιστική ανασυγκρότηση της οικονομίας στη βάση των κοινωνικών αναγκών, έξω από τους διεθνείς οργανισμούς εκμετάλλευσης και σε αντίθεση με το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Ένας δρόμος στον οποίο κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν μπορεί να είναι άνεργος ή ανενεργός, αλλά κάνει τον καθένα μας πρωταγωνιστή της κοινωνικής και πολιτικής πορείας του τόπου του."  σημειώνει.
"Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας δείχνουν το μεγάλο μακελειό που γίνεται. Ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες. 
Οι άνεργοι εμφανίζονται αυξημένοι τον Δεκέμβρη του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (2010) κατά 299.862(αύξηση 40,9%). Συνολικά 1.033.507, που ανέρχεται σε ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας 21,0%. Ιδιαίτερα η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο για τη νεολαία. Έφτασε στο ζενίθ σε ποσοστό 51,1%. Και στις γυναίκες στο 25.3%. Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Κρύβουν σκόπιμα τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους χιλιάδες απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα, τις τεράστιες μειώσεις μισθών και μεροκάματων." αναφέρει το ΠΑΜΕ.
"Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, τους ανέργους, το κάθε σωματείο των εργαζομένων και την κάθε οργάνωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε συνεχή αγωνιστικό πόλεμο μέχρι να συντρίψουν την αντεργατική πολιτική. Να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τους καλεί με τους αγώνες τους να ντεραπάρουν τα φρικιαστικά σχέδια σε βάρος του λαού, του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που στηρίζεται αναφανδόν από την πλουτοκρατία, την ΕΕ, το ΔΝΤ. Να δυναμώσουν πιο πολύ τους δεσμούς τους με τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία δίνοντας βάρος στην οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς, τις εργατικές λαϊκές συνοικίες. Να παλέψουν για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων." σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου