Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δήμαρχος Ερέτριας: «Δεκάλογο της Καθαρής Πόλης»

Το «Δεκάλογο της Καθαρής Πόλης» στέλνει ο Δήμος Ερέτριας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΕ που φτάνουν αυτές τις μέρες σε όλους όσοι είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυό της. Το κείμενο της επιστολής υπογράφει ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΕ, καλώντας τους πολίτες να μοιραστούν το όραμα για μια καθαρή πόλη. Το κείμενο της επιστολής είναι:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η επίτευξη των στόχων του Δήμου μας για την διατήρηση της Καθαριότητάς του απαιτεί την συμμετοχή όλων των δημοτών σε αυτήν την προσπάθεια.

Σας προσκαλώ να μοιραστούμε όλοι μαζί το Όραμα για μία Καθαρή Πόλη, συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίησή του, ακολουθώντας τους παρακάτω 10 κανόνες:
 1. Διαχωρίζουμε τα μη ανακυκλώσιμα από τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα και τα τοποθετούμε στους αντίστοιχους κάδους
2. Βγάζουμε τις σακούλες των σκουπιδιών το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που θα περάσει το απορριμματοφόρο για την αποκομιδή.
3. Ρίχνουμε τις σακούλες πάντα μέσα στον κάδο και κλείνουμε το καπάκι. Δεν πετάμε τις σακούλες από απόσταση στον κάδο ή γύρω από αυτόν.
4. Συμπιέζουμε όσο περισσότερο γίνεται τα αντικείμενα μεγάλου όγκου (χαρτοκιβώτια, μπουκάλια), έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην μείωση κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων.
5. Τοποθετούμε τα χόρτα σε σακούλες και τα κλαδιά δένδρων τα τεμαχίζουμε για λόγους μείωσης του όγκου και του κόστους μεταφοράς.
6. Καθαρίζουμε τακτικά την αυλή και το πεζοδρόμιό μας από ξερά χόρτα. Έτσι βελτιώνουμε την εικόνα της γειτονιάς μας, αλλά και βοηθάμε στην πρόληψη καταστροφικών πυρκαγιών.
7. Τοποθετούμε τα ογκώδη αντικείμενα μόνο στους χώρους που έχει ορίσει ο Δήμος, βοηθώντας έτσι στη πρόληψη της υλικής και οπτικής ρύπανσης.
8. Σεβόμαστε τους Εργαζόμενους της Καθαριότητας και συσκευάζουμε με ασφαλή τρόπο τα επικίνδυνα απορρίμματα (πχ φάρμακα, σύριγγες).
9. Δεν βρωμίζουμε την πόλη με τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων ζώων.
10. Δεν παρκάρουμε μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων ή ανακύκλωσης, διότι έτσι παρεμποδίζουμε την αποκομιδή τους.
                                                                                                   Ο Δήμαρχος Ερέτριας                                                                                                                                                    
                                                                                                     Βασίλειος Βελέντζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου