Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Ο κύριος Κάρλος Σλιμ, ο διάσημος Μεξικάνος κροίσος των τηλεπικοινωνιών, ιδρυτής και ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και της μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, America Movil SAB, εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έχοντας πλέον να επιδείξει και ακόμα ένα ρεκόρ, αυτό των μεγαλύτερων ημερήσιων κερδών!

Με βάση την αποτίμηση από το Bloomberg της περιουσίας των ισχυρότερων ανθρώπων του κόσμου ο κύριος Σλιμ είναι και αυτός που κατά μέσο όρο πέτυχε να αυξήσει την περιουσία του μέρα με τη μέρα τον τελευταίο χρόνο.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index, ο κύριος Σλιμ δικαίως κατέχει τον τίτλο του πλουσιότερου των... κροίσων, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους που τελείωσε, είδε την περιουσία του να αυξάνεται σταθερά (αν και υπήρξαν μέρες με εντυπωσιακές... διακυμάνσεις, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο της αγοράς στη Wall Street την περασμένη Παρασκευή, ημέρα που έκανε τον Κάρλος Σλιμ «φτωχότερο» κατά περίπου 478 εκατομμύρια δολάρια!).
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο Μεξικανός κροίσος «αξίζει» σήμερα περί τα 68,5 δισεκατομμύρια δολάρια και, παρά την κρίση, η περιουσία του ΑΥΞΗΘΗΚΕ το 2011 κατά 11%!
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται για μία φορά ακόμα ο Μπιλ Γκέιτς, ή αλλιώς ο «mr Microsoft». H περιουσία του υπολογίζεται στα 62,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ κι αυτός φαίνεται πως μια χαρά διαχειρίζεται την... κρίση, αφού σε σχέση με τον περυσινό Μάρτιο είναι πλουσιότερος ομοίως κατά 11%.
Ο 81χρονος Ουόρεν Μπάφετ, πρόεδρος και ιδρυτής της επενδυτικής Berkshire Hathaway Inc., διαθέτει περιουσία της τάξης των 43,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αποδεικνύει δε καθημερινά το πόσο αξίζει το παρατσούκλι του, «Θαύμα της Ομάχα», καθώς, καίτοι δραστηριοποιείται στην «καρδιά» της κρίσης, στο χρηματοπιστωτικό τομέα, όχι μόνο κατάφερε να βγει αλώβητος, αλλά είδε και την περιουσία του να αυξάνεται σε ετήσια βάση κατά 2,4%.
Στο νούμερο 4 της παγκόσμιας λίστας των κροίσων βρίσκουμε ακόμα έναν υπερήλικα που δε λέει να το βάλει κάτω: ο λόγος για τον 85χρονο Σουηδό Ίνγκβαρ Κάμπραντ (Ingvar Kamprad), τον πλουσιότερο Ευρωπαίο και ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων ΙΚΕΑ. Ο μίστερ Κάμπραντ «αξίζει» σήμερα 42,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια χρονιά πάντως που χαρακτηρίζεται για τον ίδιο ως «ουδέτερη».
Τη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη συμπληρώνουν τα αδέρφια Γουόλτον, απόγονοι του Sam Walton, ιδρυτή της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον κόσμο, της Wal-Mart Stores Inc., ο κύριος Λάρι Έλισον, Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Corp με περιουσία 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη κατά πάνω από μια ποσοστιαία μονάδα, οι αδερφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοτς (Charles and David Koch), που ελέγχουν την γιγαντιαία πετροχημική βιομηχανία Koch Industries Inc. και, τέλος, ο Βραζιλιάνος Eike Batista, πρόεδρος της of MMX Mineracao e Metalicos SA., οι επενδύσεις του οποίου σε πρώτες ύλες και αναλώσιμα προϊόντα αποδίδουν τεράστια υπερκέρδη, σε σημείο ώστε σήμερα να «αξίζει» περί τα 29,8 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας να επιδείξει αύξηση της περιουσίας του κατά 32% μέσα σε έναν χρόνο, μακράν το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα της χρονιάς...

Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου