Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Tο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο της ΔΗΜΑΡ.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για τα δάνεια των ιδιωτών προς τις τράπεζες και τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Στη ΔΗΜΑΡ πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την υποστήριξη των δανειοληπτών. Συγκεκριμένα,
θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και της ένωσης τραπεζών που θα προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα μείωσης του επιτοκίου, αύξησης του χρόνου αποπληρωμής και διαγραφή μέρους των τόκων των δανείων, ιδιαίτερα για κοινωνικές ομάδες όπως οι άνεργοι και όσοι είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται περισσότερο από 25%. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας.
Την Τρίτη 6 Μαρτίου, ο τομέας αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση για το «κίνημα της πατάτας» και ευρύτερα για τις δυνατότητες οργανωμένης προώθησης των απευθείας πωλήσεων προϊόντων από τους παραγωγούς στους τελικούς καταναλωτές, χωρίς την εμβόλιμη παρουσία μεσαζόντων που προωθεί την κερδοσκοπία και αυξάνει τις τιμές. Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στο blog της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας.
Την Τρίτη 6 Μαρτίου, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκίδας συναντήθηκε με παλιούς και νέους φίλους στο Αλιβέρι. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της περιοχής, τα οποία θα αναδείξει η ΔΗΜΑΡ στο επόμενο διάστημα καθώς και η οργανωμένη παρουσία του κόμματος στην περιοχή. Η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον με αντίστοιχες επαφές και στην υπόλοιπη Εύβοια. Τη σχετική ανακοίνωση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.
Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για την «Ημέρα της Γυναίκας», μεταξύ άλλων τονίζει ότι χρειάζονται ιδιαίτερες πολιτικές και μέτρα που θα προστατεύσουν τις ευάλωτες ομάδες γυναικών και θα εμποδίσουν την εξαθλίωσή τους. Πιστεύει ακόμα ότι πολλά πρέπει να γίνουν  στην εκπαίδευση, στην κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια για την εξέλιξη των αντιλήψεων και τη δημιουργία δικαιότερων συνθηκών αναφορικά με την ισότητα των φύλων. Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στο blog της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου