Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ομορφάντρα μου!!!

Την… μάνα του και τον πατέρα του ετοιμάζεται να βάλει στο PSI το οικονομικό επιτελείο για να επιτευχθεί ο στόχος που θα ενεργοποιήσει τα CACs.
Ετσι, από την διαθέσιμη δεξαμενή «ψαρεύονται» πλέον ιδιώτες, δάνεια με εγγυήσεις του Δημοσίου, swap κλπ.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες από την ΑΧΙΑ, σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο για να πείσει τους ιδιώτες να συμμετάσχουν στο PSI. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών μέχρι στιγμής το ποσοστό συμμετοχής στο «κούρεμα» της τάξης του 75% - 80%.
Εάν επαληθευτούν οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις θα οδηγήσουν στην ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs), με στόχο την αύξηση του ποσοστού αυτού στο 90%.
Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι το ομόλογο ονομαστικής αξίας 14,5 δισ. ευρώ που λήγει αυτόν το μήνα, μέρος του οποίου έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ο τίτλος αυτός θα πρέπει να αποπληρωθεί στο 100% στην Ευρωτράπεζα, η οποία θα επιστρέψει τα κέρδη της για τη χρηματοδότηση του ελληνικού πακέτου στήριξης σε δεύτερη φάση. Τίθεται λοιπόν ένα σοβαρό ταμειακό ζήτημα, για το οποίο θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου