Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Νικολόπουλος: Να διαγραφεί και ο Σαμαράς εάν δεν επαναδιαπραγματευτεί

Ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μετά την διαγραφή του από την ΝΔ, λόγω "τιτιβίσματος" , επανέρχεται σήμερα και με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ από τον Πρωθυπουργό να διαγραφεί και ο ίδιος εάν δεν προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Αφήνει αιχμές ότι η αποπομπής του στηρίζεται μόνο στην απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα ως Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες και δεν στοιχειοθετηθεί αρμόζουσα κατηγορία, «οι υποψίες και οι υπόνοιες θα γίνουν βεβαιότητες»
Η επιστολή Νικολόπουλου:
«Πιστεύω πως σε ένα κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες και με ελευθερία στην έκφραση πολιτικής άποψης, όπως τα ήθελε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχω το δικαίωμα να πληροφορηθώ όλα τα παραπάνω και φυσικά, να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τις απόψεις μου. Ελπίζω έτσι να συμβεί και να μην επιλεγούν «αυτόματες» και συνοπτικές διαδικασίες που θα ενισχύσουν την καταδικασμένη στην νοοτροπία του λαού μας λογική των «μονοκρατορικών» κομμάτων.
Αντίθετα, πάντως, δεν πιστεύω ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα, η έκφραση διαφορετικής πολιτικής άποψης και εκτίμησης συνιστά «ποινικό αδίκημα», ούτε πως στη συγκεκριμένη δική μου περίπτωση, η πεποίθησή μου για την ανάγκη άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάσχεσης του κύματος φτωχοποίησης του λαού συνιστά αντιδεοντολογική και αντικανονική πράξη. Αν ήταν έτσι, τότε μάλλον θα έπρεπε να...διαγραφούμε όλοι από την παράταξη, από σένα τον Πρόεδρο του κόμματος, μέχρι και τον τελευταίο ψηφοφόρο!».
Ζητώ πρώτον: να συγκροτηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας με βάση τα όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο του Κανονισμού λειτουργίας της Κ.Ο. (κλήση των 15 αρχαιοτέρων Βουλευτών, κλήρωση των 5 τακτικών μελών και των αναπληρωματικών τους και ανάδειξη του προέδρου της, εκ των 5 που θα έχουν κληρωθεί. Η κλήρωση πρέπει να γίνει σε τόπο και χρόνο που θα γνωστοποιηθεί και για την προστασία του αδιάβλητου η κλήρωση να γίνει παρουσία και των 15 αυτών αρχαιοτέρων Βουλευτών).
Δεύτερον: να σταλεί εκ νέου η πρόταση διαγραφής στον νέο πρόεδρο που θα οριστεί, δηλαδή τον αρχαιότερο εκ των 5 κληρωθέντων και όχι στον προηγούμενο κ. Γ. Τραγάκη, η οποία (πρόταση) θα περιλαμβάνει πλήρες σκεπτικό.
Και τρίτον: να οριστεί η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας μετά την ημερομηνία εκλογής του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, καθώς αυτό επιβάλλει η πολιτική ορθοπραξία, αφού είναι γνωστό πως ο κ. Νικολόπουλος έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση, προτάσσοντας μάλιστα την ανάγκη συζήτησης για την κυβερνητική τακτική απέναντι στο μνημόνιο και την τρόικα.
πηγή iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου