Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιός θα "παραιτηθεί" ;

Η κόντρα ανάμεσα στον Δημήτρη Ρέππα και τον Γιάννη Ραγκούση, έχει προσλάβει πλέον διαστάσεις προσωπικής βεντέτας.  
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί το «θέρετρο» των επιχειρήσεων, με τον σημερινό πολιτικό προϊστάμενό του, και τον προκάτοχό του, να επιδίδονται σε εκατέρωθεν βολές, χωρίς το Μέγαρο Μαξίμου να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να χαμηλώσει τους τόνους. Πόσο μάλλον, να κλείσει το μέτωπο.

Η κόντρα των δυο υπουργών έχει βάθος. 
Τους προηγούμενους μήνες, την ώρα που ο Γιάννης Ραγκούσης έχανε έδαφος στην ιεραρχία του παπανδρεϊκού συστήματος, ο Δημήτρης Ρέππας εξελισσόταν σε μια συνεπή σταθερά, που στήριξε τον Πρωθυπουργό σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρέχοντας κάλυψη τις δύσκολες στιγμές που προηγήθηκαν του ανασχηματισμού του καλοκαιριού, τότε που πολλοί βουλευτές εμφανίζονταν αποφασισμένοι να θέσουν θέμα ηγεσίας.
Ο ανασχηματισμός που ακολούθησε εκείνες τις δραματικές εξελίξεις, έφερε τον Δημήτρη Ρέππα στη θέση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ουσιαστικά αντικατέστησε τον Γιάννη Ραγκούση, έστω κι αν το υπουργείο Εσωτερικών «έσπασε» στα δυο.
Το πρώτο «επεισόδιο» της κόντρας αφορούσε την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, με αφορμή τις διεκδικήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Η κόντρα ωστόσο συνεχίζεται πλέον με μεγαλύτερη σφοδρότητα, έχοντας επικεντρωθεί στο… αν ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε «κληρονομιά» στον διάδοχό του «έκθεση ιδεών» ή προσχέδιο νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο.
Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, φαίνεται από το γεγονός ότι, ενώ η πλευρά Ραγκούση περιορίστηκε σε «διαρροές κύκλων» και με "κινήσεις" λαγών,   ο Δημήτρης Ρέππας σήκωσε ο ίδιος το βάρος της αποδόμησης του σημερινού Υπουργού Υποδομών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, σε μια οριακή συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν τα περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές και κόντρες που αδυνατίζουν περαιτέρω την εικόνα της Κυβέρνησης.
Το θέμα είναι αν η κόντρα του Δημήτρη Ρέππα με τον Γιάννη Ραγκούση, θα λήξει «βιαίως»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου