Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κλοιό καταλήψεων 6 υπουργεία

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα τα περισσότερα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, στην Αθήνα, από συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων, σε ένδειξη αντίδρασης στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

Στα υπόλοιπα υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις, με αντικείμενο τη λήψη απόφασης σχετικά με την πραγματοποίηση καταλήψεων.
Οι υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και όπως δηλώνουν θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.
Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, "οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου