Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μια αποχώρηση που πίκρανε όσους αγαπάνε την «ΕΥΒΟΙΑ» και χαροποίησε όσους αγαπάνε το «ΕΓΩ» τους

Η εβδομάδα που έκλεισε χαρακτηρίστηκε, αν και πέρασε στα «ψιλά», από την αποχώρηση του Δημάρχου Αυλώνος Δ. Κατσούλη. Στην επιστολή του ο Δ. Κατσούλης λέει πράγματα με νόημα. Εμείς μετά από μια δεύτερη ανάγνωση, σήμερα θα προσπαθήσουμε να  «αποκρυπτογραφήσουμε» την επιστολή.
Ξεκινάει την επιστολή του εκφράζοντας την πικρεία του που ενώ ήταν ο μόνος Δήμαρχος με καθαρή πολιτική σκέψη είδε την αναγκαιότητα για ένα μεγάλο δήμο Κύμης-Αλιβερίου και το "πάλευε" μόνος ενάντια στις ποιό αντιδραστικές δυνάμεις της περιοχής ΠΑΣΟΚΓΕΝΕΙΣ και ΜΗ. Το ΠΑΣΟΚ για τον αγώνα του αυτόν τον «έφτυσε». Πίσω από τις προτάσεις του αφήνει να φανεί η πικρία του για την επιλογή  Σιαγιάννη, ο οποίος δεν «έβλεπε» την αναγκαιότητα του ενός Δήμου και ήταν υπέρ δύο Δήμο;
Επιτήθετε στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που δεν τις ενδιαφέρει η περιοχή αλλά τα προσωπικά παιγνίδια και «κέρδη» και κατηγορώντας τις δυνάμεις αυτές ότι σε καμιά περίπτωση δεν εργάζονται για την ενότητα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Η ενότητα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι κλειδί για την προοπτική του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται έως την τελευταία στιγμή, λέει χαρακτηριστικά.
Κάνει την αυτοκριτική του για την  επιλογή του, να μετέχει στις κομματικές διαδικασίες εννοώντας ότι πίστευε ότι η επιλογή θα είχε στοιχεία αξιολόγησης και όχι απαξείωσης των θεσμών και των προσώπων που μετείχα σε αυτές και τονίζει ότι θα μιλήσει μετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. «Το εάν ήταν σοφή η επιλογή μου να μετάσχω στις διαδικασίες είναι άλλο θέμα. Γιαυτό ίσως δημοσιοποιήσω την αυτοκριτική μου στον κατάλληλο χρόνο και χώρο» τονίζει.
Και κλείνει καλώντας τον κόσμο της περιοχής να βαδίσουν με γνώμονα την ρεαλιστική σκέψη και μετά το συναίσθημα. Να στοχεύσουν εκεί που πρέπει. Στόχος δεν είναι ο «άλλος» μέσα στην προοδευτική δημοκρατική παράταξη, αυτός είναι το άλλο μισό για να φτιάξουμε την ενότητα. Στόχος δεν είναι η τυφλή κομματική ή και «εσωκομματική» πολιτική βία. Στόχος είναι η διαμόρφωση μίας ισχυρής, δημοκρατικής, ανοικτής στην κοινωνία Δημοτικής Αρχής που να πιστεύει στην ενότητα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και να την μεταβάλλει σε μοχλό ισομερούς ανάπτυξης για την περιοχή.
Τέλος κλείνει την επιστολή του με τις φράσεις ..Έτσι ολοκληρώνεται η διαδρομή μου στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. … Ήταν τα χρόνια του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ», μία μεταρρύθμιση σταθμός με την οποία συνδέθηκα ποικιλοτρόπως, είναι κομμάτι της ζωής μου…. Είναι τιμή μου που με εμπιστεύτηκαν οι πολίτες του Δήμου Αυλώνος. Προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους… θα είναι για πάντα τα δικά μου χωριά όπως είναι η γενέτειρα μου ο Λοφίσκος. Όταν ασκείς διοίκηση, αδικείς, διαψεύδεις προσδοκίες, απογοητεύεις. Όλα αυτά μένουν μέσα σου και σε ακολουθούν. Αρκεί να έχεις πάντα την συνείδηση καθαρή. Να δίνεις και να μην παίρνεις. Αυτό εμένα μου αρκεί. Όσα δεν τελείωσαν ή δεν έγιναν σωστά θα τα διορθώσουν οι επόμενοι. Στην διοίκηση όπως και στην ζωή υπάρχει συνέχεια. Αλίμονο σε εκείνους που νομίζουν ότι οι αποστολές που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες είναι πλέον δικαίωμα και ιδιοκτησία τους. ….Χαίρομαι που αξιώθηκα να φύγω από τον Δήμο μου έτσι… Καλή αντάμωση λοιπόν στους αγώνες που θάρθουν.

Σημείωση του EVIAPOST

Τον Δ. Κατσούλη και την πολιτική πορεία την γνωρίζουμε και την αξιολογούμε τόσο «εμείς» όσο και οι κάτοικοι του Δήμου Αυλώνος.  Γνωρίζουμε ότι η Εύβοια έχει «έλλειψη» πολιτικών στελεχών από όλους τους χώρους σαν τον Δ. Κατσούλη.  Η απουσία του θα στοιχήσει για την Εύβοια.  Όπως  γνωρίζουμε ότι διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας ξέρει να τα ανταμείβει  πετώντας στα στο "καναβάτσο".
Ίσως ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ κάτσουν και δουν το γιατί "χάνονται"  στελέχη αυτού του επιπέδου από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από την Εύβοια. 
Σε μια δύσκολη περίοδο και μια νέα περίοδο με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στελέχη που έχουν άποψη «φεύγουν» και μένει το παλιό το φθαρμένο. Μένουν Νομάρχες, Δήμαρχοι,  Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, που ποτέ δεν τους  ακούσαμε και δεν διαβάσαμε ένα ολοκληρωμένο κείμενο τους. Ένα κείμενο διαλόγου και προβληματισμού μια καθαροί φωνή.  Γνωρίζουμε  ότι σαν γνήσια τέκνα τις αστικής τάξης να διακόνονται να υπογράφουν υπηρεσιακές αποφάσεις ως υπάλλήλοι της κεντρικής εξουσίας,  αυτοί θα είναι  σύμβουλοί και θα τους ψηφίσουμε.  «Με για μας"

1 σχόλιο:

  1. Η κίνηση του Δημήτρη Κατσούλη να αποσυρθεί τώρα δεν είναι κομματικά και πολιτικά σωστή, εφ'όσον επέλεξε να συμμετάσχει στις διαδικασίες για το "χρίσμα". Το μήνυμα που εγώ λαμβάνω είναι ότι εάν είχε λάβει το "χρίσμα" δεν θα απεσύρετο.
    Πιστεύω οτι η κριτική βοηθάει να μην επαναλαμβάνονται λάθη και καθεστωτικές αντιλήψεις (τύπου "Je suis l'Etat"). Θα ήθελα, έστω και τώρα, τον ειλικρινή λόγο αυτοκριτικής, στην κοινωνία των Πολιτών και όχι σε κλειστές κομματικές αίθουσες. Από τις λανθασμένες κομματικές επιλογές κατατρύχεται η τοπική αυτοδιοίκηση... Οι άξιοι και οι ικανοί πρέπει να αναδεικνύονται από τις τοπικές κοινωνίες. Ανεξάρτητα από κόμματα και μικροκομματικά συμφέροντα! Προέχει το καλό του τόπου υπεράνω των όσων συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή...! Αυτό είναι και το νόημα των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών. Αυτό είναι και το κριτήριο με βάση το οποίο πρέπει να προσέλθουμε στις κάλπες την εβδόμη Νοεμβρίου. Όσο αφορά στα κόμματα, εύχομαι να επιλέγουν τους άξιους και ικανούς υποψηφίους οι δε εκλογείς, τους αξιότερους και ικανότερους απ'αυτούς. Ο "Καλλικράτης" απαιτεί ανθρώπους ικανούς προκειμένου να διαχειριστούν τους μεγαλύτερους δήμους, που προέκυψαν από τις συνενώσεις.
    Με τιμή,
    Νίκος Δαμίγος (δικηγόρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή