Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόβλημα του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας από άλλη ματιά

Τα όσα παρουσιάζονται στα κτήρια του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας μας κάνει να δούμε το γεγονός από την άλλη σκοπιά, αυτή της ποιότητας των δημοσίων έργων. Πιστεύουμε ότι κάθε φορολογούμενος Ελληνας δεν πρέπει να μη ζητήσει ευθύνες για την ποιότητα των δημοσίων έργων. Το κύκλωμα εργολάβοι – Πολιτική Ηγεσία και Δημόσια Διοίκηση είναι η κύρια αιτία για το ότι ζούνε τα παιδιά και οι γονείς των δύο γυμνασίων. Για το ακανθώδες θέμα της ποιότητας των έργων δυστυχώς δεν μηλάει κανείς.
Η χαμηλή ποιότητα των εκτελουμένων Δημοσίων Έργων και η επείγουσα ανάγκη βελτιώσεώς της αποτελεί κοινή διαπίστωση κύρια αίτια.     
Ο κακός σχεδιασμός και προγραμματισμός, οι ατελείς και οι πλημμελείς εφαρμογή των μελετών, οι απαρχαιωμένες ή και ανύπαρκτες προδιαγραφές, οι υπερβολικές εκπτώσεις, η πλημμελής επίβλεψη, ο ανύπαρκτος έλεγχος, η συνήθως σκόπιμη και αντιδεοντολογική τροποποίηση του συμβατικού αντικειμένου, ο αδύναμος μηχανισμός διοίκησης και διαχείρισης, η πλημμελής οργάνωση, η κακή και άτακτη χρηματοδότηση και άλλοι ακόμα λόγοι αποτελούν μερικά από τα αίτια του κακού, που εδώ αναφέρεται με σχετικώς ήπιο τρόπο, αφού στην πράξη είναι δυνατόν να λείπει πλήρως οποιαδήποτε έστω αρκεί και το μόνο να είναι υπαρκτό η επιδίωξη διαφόρων σκοπιμοτήτων π.χ. γιορτή “θεμέλιου λίθου” ή τήρηση προεκλογικής υπόσχεσης.
Μήπως πρέπει να δεί και το πρόβλημα και η εισαγγελεία Χαλκίδας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου