Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα του δημάρχου Ερέτριας Βασίλειου Βελέντζα για τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα μέρα γιορτής, υπερκαταναλωτισμού ή ανασύνταξης δυνάμεων;  Γράφοντας φέτος αυτά τα λίγα λόγια, αισθάνθηκα πολλές φορές αμηχανία.  Πώς να μιλήσεις για γιορτές, χαρές και εδέσματα, όταν βλέπεις γύρω σου μητέρες να μην έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους, όταν οικογένειες δεν έχουν ρεύμα ή και φαγητό, όταν άνθρωποι αξιοπρεπείς δεν έχουν πλέον που την κεφαλήν κλίναι;

Και όμως μέσα σε αυτή τη ζοφερή εικόνα, που παρουσιάζει η Ελλάδα, λίγες μέρες πριν την εκπνοή του 2013,  το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Μας προτρέπει να χτίσουμε στην καρδιά μας τη δική μας φάτνη. Τα υλικά που χρειάζονται είναι ελάχιστα, δεν έχουν αντίτιμο σε χρήματα αλλά απαιτούν τεράστιο απόθεμα ψυχικής δύναμης. Αγάπη, αλτρουισμός, συμπόνια.  Αυτές οι τρεις λέξεις είναι ο γνώμονας όχι μόνο για να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων που υποφέρουν αλλά και για να οικοδομήσουμε το μέλλον των παιδιών μας σε πιο γερά θεμέλια ηθικών αξιών.
Και αυτές τις γιορτές ας ανοίξουμε τη φάτνη της ψυχής μας, στους ανθρώπους που χρειάζονται την αγάπη μας. Δεν είναι μόνο οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τροφή και βασικά καταναλωτικά αγαθά, είναι οι γέροντες και οι άνθρωποι που είναι βυθισμένοι στη μοναξιά, που έχουν και εκείνοι ανάγκη από το χάδι, την αγκαλιά και τις ευχές μας.
Εύχομαι από καρδιάς, το 2014, να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία. Να ακολουθήσουμε το φωτεινό αστέρι που θα μας οδηγήσει προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας. Ας χτίσουμε τη δική μας φάντη για να ζεστάνουμε με τη θαλπωρή της αγάπης μας όλους τους ανθρώπους.
Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά. Υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου