Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα με 0,8% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει το 22,5% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 21,7% της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.
Εκτός Βουλής με βάση τη συγκεκριμένη έρευνα η ΔΗΜΑΡ καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης, με το 44,6% να θεωρεί πως η Κουμουνδούρου θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, τη στιγμή που το 38,5% προβλέπει νίκη της Συγγρού.
Αντίθετα, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμά του με 42,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 34,5%. Ο «Κανένας από τους δύο» λαμβάνει 21,2%.
Παράλληλα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 40,4%, εκτιμά ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό τoν Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος, στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου