Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για προσλήψεις Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη για προσλήψεις Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Στην απάντηση του, το Υπουργείο αναφέρει ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει προβεί σε αυτεπάγγελτη αναζήτηση των Πιστοποιητικών Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Ά, για την απόδειξη της σωματικής ικανότητας των υποψηφίων για το διαγωνισμό. Ενώ αναφέρει ότι εξετάζεται από το Υπουργείο η απόφαση 260/2012 του Ν.Σ.Κ, η οποία δεν αναγνωρίζει τη μεταγενέστερη μεταβολή στρατιωτικής ικανότητας.

Αναφορικά με την εφαρμογή ή όχι του Ν.3938/2011 για την κάλυψη ποσοστού 50% των κενών οργανικών θέσεων από τον πίνακα επιλαχόντων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, το Υπουργείο δηλώνει ότι στη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 περιλαμβάνεται διάταξη που ορίζει ρητώς ότι : "Με εξαίρεση τον αριθμό των προσλαμβανομένων κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου, ο αριθμός των ως άνω προσλαμβανομένων κατ’ έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μονίμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψή τους έτος. Ο ακριβής αριθμός των προσλαμβανομένων αυτών καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Οι κενούμενες θέσεις εποχικών πυροσβεστών μεταφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως θέσεις Πυροσβεστών με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη".
Άρα καταλήγει το Υπουργείο, η διάταξη για την κάλυψη του 50% των κενών οργανικών θέσεων από Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης θα ισχύσει σε τυχόν νέο διαγωνισμό. Τέλος αναφέρει ότι οι 175 κενές θέσεις Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, έχουν καλυφθεί ήδη από ισάριθμους επιλαχόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου