Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την παραμονή του ΙΚΑ στο Δήμο Καρύστου

Από χθες, και δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ με θέμα την «αναστολή λειτουργίας 7 παραρτημάτων», έγινε γνωστή η σχεδιαζόμενη οριστική αναστολή της λειτουργίας και του υποκαταστήματος του ΙΚΑ που λειτουργεί στην Κάρυστο. Πρόκειται για μια ακόμη απαράδεκτη απόφαση που παρά τις καθολικές και συνεχείς αντιδράσεις των ενδιαφερόμενων φορέων και δημοτών, προωθείται από τη συγκυβέρνηση στη λογική εκπλήρωσης των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετούς μήνες με παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή όχι μόνο έχει εκδηλώσει τη ριζική αντίθεσή του σε αυτές τις πολιτικές αλλά και έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των οξύτατων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού που βαίνουν προς διάλυση.

Από τις 20/10/12 στην ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου τόνιζα ότι:
Η περιοχή που καλύπτει ο δήμος Καρύστου αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή γεωγραφική, οικονομική και κοινωνική οντότητα, της οποίας τόσο η εύρυθμη λειτουργία όσο και οι ανάγκες ανάπτυξης απαιτούν για την εξυπηρέτηση των δημοτών την ύπαρξη και λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών…Η περιοχή κινδυνεύει να μείνει χωρίς βασικές οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση  τόσο για την ανάπτυξή της όσο και για τους κατοίκους της. Επίσης ότι η Εύβοια πρέπει να εξαιρεθεί από την προωθούμενη ρύθμιση (μια δημόσια υπηρεσία - ΙΚΑ, Δ.Ο.Υ κλπ ανά νομό) αφού έχουν εξαιρεθεί τόσοι άλλοι νομοί χωρίς να παρουσιάζουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο νομός μας.

Ειδικά για το ΙΚΑ ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από τις 12/11/12 ρωτούσε τον αρμόδιο υπουργό: «αν σκοπεύει να λάβει υπ’ όψη του τις ιδιομορφίες της Εύβοιας για να διατηρήσει τα υπάρχοντα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο νομό και να βελτιώσει τη στελέχωση και την αποδοτικότητα της λειτουργίας τους».

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η λύση των προβλημάτων του τόπου και η παραγωγική του ανασυγκρότηση προς όφελος της κοινωνίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αγωνιστική κινητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων και χωρίς την ανατροπή των μνημονίων.

Απαιτούμε την παραμονή του ΙΚΑ στο Δήμο Καρύστου και θα αγωνιστούμε μαζί με τους δημότες για τη διόρθωση και αυτής της κοινωνικής αδικίας, αν τολμήσουν να την προχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου