Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο

 Στα 1.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παγκοσμίως βρίσκονται επτά ελληνικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε το Center for World University Rankings (CWUR).
Η φετινή κατάταξη μεταφράζεται σε άνοδο 30 θέσεων σε σχέση με την περυσινή.

Το καλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο, που βρίσκεται στην 301η θέση, είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολουθούν: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (459η θέση), το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (515η θέση), το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων (582η θέση), το πανεπιστήμιο της Πάτρας (641η θέση), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (695η θέση) και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας (905η θέση).

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια που συγκέντρωσαν την καλύτερη βαθμολογία και συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα του πίνακα της κατάταξης, αυτά είναι τρία των ΗΠΑ και δύο της Μεγάλης Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, πρώτο στην κατάταξη είναι το πανεπιστήμιο του Harvard (ΗΠΑ), ακολουθεί το πανεπιστήμιο του Stanford (ΗΠΑ) και το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology - ΗΠΑ), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα πανεπιστήμια του Cambridge και της Οξφόρδης (Μεγ. Βρετανία).

Ολόκληρη η λίστα των πανεπιστημίων του CWUR εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου