Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αποκλεισμός των LIDL στον Βόλο… η κοινωνία εγείρεται

Με τα αγροτικά οχήματα και τα ζώα τους παρατάχθηκαν προχθές το πρωί έξω από το υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ LIDL, στην οδό Λαρίσης, κτηνοτρόφοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΒΟΛ μετά την απομάκρυνση και απαξίωση των τοπικών προϊόντων από τη γερμανική αλυσίδα.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος και ήταν ο «ιθύνων νους» της πρωτοβουλίας, «είναι αδιανόητο η εν λόγω αλυσίδα να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και να απαξιώνει τα τοπικά προϊόντα, ενώ την ίδια στιγμή αποκομίζει κέρδη από την τοπική κοινωνία. Δείχνει ασέβεια στο καταναλωτικό κοινό» και πρόσθεσε πως όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της αλυσίδας δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους.
Ο κ. Πρίντζος διευκρίνισε μάλιστα πως «δεν πουλάμε ούτε τσαμπουκά, ούτε μαγκιά, ούτε αγριάδα. Έχουμε δίκιο και διεκδικούμε το αυτονόητο. Δεν χάλασε ο κόσμος αν στους 5.000 κωδικούς βάλουν 20-30 με τοπικά προϊόντα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε βρήκε ανταπόκριση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας στις οποίες και σκέφτονται να ξεκινήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αργύρης Κοπάνας χαρακτήρισε «παρανοϊκή» την τακτική του LIDL, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «απευθύνονται στον πληθυσμό και το καταναλωτικό κοινό της Μαγνησίας στους οποίους και δεν δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και τοπικά προϊόντα», ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Απόστολος Παπατόλιας επεσήμανε πως η απόσυρση των τοπικών προϊόντων από τις αλυσίδες των μεγαλοκαταστημάτων ισοδυναμεί με συρρίκνωση της παραγωγικής μας βάσης και με αύξηση της ανεργίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.
ZOUGLA.GR
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου