Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και Βουλευτή Ευβοίας για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας στενάζουν από τα χίλια μύρια προβλήματα που προκαλεί όλα τα χρόνια η επίθεση του κεφαλαίου, η στρατηγική της Ε.Ε., η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η διαρκής επίθεση κατά της εργατικής τάξης, κατά των λαϊκών στρωμάτων, η κατάργηση εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων, μονοπωλιακών οικονομικών ομίλων .

Όλα για την αύξηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Σ’ αυτό το βωμό θυσιάζεται το δικαίωμα στη δουλειά, οι μισθοί και οι συντάξεις, τα κοινωνικά δικαιώματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με την αγωνία του λαού, καλλιέργησε ψεύτικες προσδοκίες,  υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό, τη 13η σύνταξη. Υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα φορομπηκτικά μέτρα, θα καθορίσει το αφορολόγητο στα 12.000 Ευρώ.
Παραμύθιασε τις λαϊκές οικογένειες με τις «σκληρές διαπραγματεύσεις», καλλιέργησε την ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, δουλεύει για τη μείωση της απαιτητικότητας των εργαζομένων.     

Οι μάσκες έχουν πέσει.

Μέσα σε 5 μήνες  αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ εξαπάτησε το λαό μας.

Στην πράξη αποκαλύφθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν και είναι πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, πως θα πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία,  πόσα θα κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνειδητά, σχεδιασμένα μετέτρεψε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ» στο 3ο μνημόνιο, σε μια αβάσταχτη αντιλαϊκή συμφωνία και σκληρά μέτρα που βαθαίνουν τη φτώχεια του λαού μας, όπως είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ.     
Μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, η κυβέρνηση ψήφισε ήδη στη βουλή τα προαπαιτούμενα για το νέο μνημόνιο. 
·                     Διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ και επιβάλλει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, αυξάνει το ΦΠΑ και εντάσσει στο υψηλό συντελεστή του 23% τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα αγροτικά εφόδια κ.ά.
·                     Διατηρεί όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και επιβάλλει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης- ετοιμάζει νέα σαρωτική επίθεση στο όνομα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων που τα λήστευσαν το αστικό κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. .
·                     Διατηρεί την ανεργία σε υψηλά επίπεδα και τον εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς. Διαιωνίζει την απλήρωτη εργασία, ενισχύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
·                     Έχει εγκληματικές ευθύνες για την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, τις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
·                     Συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις. 
·                     Οδήγησε τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες στις ουρές των τραπεζών.
·                     Εμπλέκει τη χώρας και το λαό μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε νέους πολέμους και επεμβάσεις.
Ο λαός μας έχει υποχρέωση να βγάλει συμπεράσματα, να απορρίψει αποφασιστικά τα ψεύτικα διλλήματα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το δίλλημα «ΝΑΙ στα αντιλαϊκά μέτρα, ΝΑΙ στα μνημόνια για να μην καταστραφούμε…». 
Τον ίδιο επικίνδυνο δρόμο ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πλήθος εκβιασμών, «επένδυση» στη λογική του μικρότερου κακού που πάντα γίνεται μεγαλύτερο σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.   

Ο λαός μας να αξιοποιήσει την πείρα του να μην παγιδευτεί στα νέα αναχώματα, όπως «η αριστερή πλατφόρμα του Σύριζα» που παρουσιάζει ως λύση τη διατήρηση της καπιταλιστικής  εκμετάλλευσης και της λαϊκής φτώχειας …με δραχμή, διαφοροποιείται  από τα κυβερνητικά μέτρα και την ίδια ώρα ορκίζεται ότι στηρίζει με θέρμη την κυβέρνηση που τα εφαρμόζει.  

Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό μας, καταψήφισε όλα τα μνημόνια,  αποκάλυψε έγκαιρα και αντιπάλεψε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, διαθέτει τις δυνάμεις του για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, τη διεκδίκηση των απωλειών που έχουν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια της κρίσης.    

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο 3ο μνημόνιο «Τσίπρα». Να δουλέψουν αποφασιστικά στα συνδικάτα, το μαζικό κίνημα, να ισχυροποιήσουν τη λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης,  να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης.

 Όλοι οι τρόποι διαχείρισης του καπιταλισμού δοκιμάστηκαν.
Το εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα γεννάει ανεργία, φτώχεια, πολέμους.
Η Ε.Ε είναι ένωση του κεφαλαίου, γίνεται συνεχώς πιο αντιδραστική και επικίνδυνη.

Τα λαϊκά συμφέροντα ταυτίζονται με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Μόνο με την οργάνωση του λαού και τη δική του συμμαχία, μόνο με την εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους, δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, να εξασφαλιστεί το μέλλον της νεολαίας.    
Η  εργατική – λαϊκή εξουσία και η κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων,  των μέσων παραγωγής, μπορεί να εγγυηθούν τη σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση  της χώρας από τα «σαγόνια» της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ και την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών  σχέσεων  με άλλα κράτη και λαούς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου