Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τι απαντά το Μαξίμου στον Mπένη

Την προηγούμενη Παρασκευή, στο υπουργικό συμβούλιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλυσε τη σιωπή του. Και τοποθετήθηκε για την οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι Έλληνες παρουσιάζοντας μια πολιτική πλατφόρμα. Και όλοι είπαν τότε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκοψε τον ομφάλιο λώρο με την κυβέρνηση, ακολουθώντας ένα άλλον δρόμο. 
Όμως, στο Μαξίμου, έχουν διαφορετική άποψη και μάλιστα από χθες έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια υποβάθμισης των όσων είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνουν την εξής φράση: «Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του στα Όργανα του ΠΑΣΟΚ».
Αυτή η φράση δείχνει πολλά και βεβαίως τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, περιέγραψε έναν διαφορετικό δρόμο, κάτι που προωθήθηκε... αναλόγως και αυτό έχει τη δική του σημασία για την «δύναμη» που έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ωστόσο, ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος στο Μαξίμου από την στιγμή που οι απόψεις του βρήκαν απήχηση και ανταπόκριση σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αποτυπώθηκε έντονα και στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Παρασκευή.
Το παζλ ολοκληρώθηκε ωστόσο με το άρθρο του Κώστα Σημίτη, κάτι που έδειξε περίτρανα πως τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολλά και διαφορετικά. 
Στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και αναγνωρίζουν πως το «περιβάλλον» είναι κακό γύρω από κυβέρνηση και κόμμα, προσπαθούν να «υποβαθμίσουν» σκέψεις και προτάσεις, περνώντας στην αντεπίθεση και δηλώνοντας πως «υπάρχουν τα Όργανα του ΠΑΣΟΚ». Αυτή την άποψη, ως γνωστόν, έχει εκφράσει κατά καιρούς και ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτή την άποψη επισημαίνουν και στο Μαξίμου.
Πάντως, δεν είναι τυχαίο πως την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, βλέποντας το κλίμα που διαμορφώνεται, προχώρησε πιο πολύ όταν τόνισε πως «θα προχωρήσω με όσους θέλουν». Γνώριζε, όπως γνωρίζουν και όσοι εσωτερικά σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ προχωρούν σε «αμφισβητήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου