Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ερωτήματα για τις αποκρατικοποιήσεις



Σοβαρά ερωτήματα θέτει το άρθρο "παραδείγματα προς αποφυγή στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων" που δημοσιεύεται στην "Κυριακάτική Ελευθεροτυπία".

"Στις 26 Φεβρουαρίου 2010 η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει στην εταιρεία CC&C Advisors LTD με έδρα το Λονδίνο το έργο της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.


Το γεγονός ότι αυτή η εταιρεία ήταν άγνωστη οδήγησε κάποιους να ψάξουν περισσότερο για την ταυτότητά της. Ανακάλυψαν μέσω του Διαδικτύου ότι συστήθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2010 (με μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρας) από τον Chris Uregian και κατέκριναν την κυβέρνηση γιατί επέλεξε μια άγνωστη εταιρεία χωρίς εμπειρία γι' αυτήν την τόσο σημαντική δουλειά.
 Η κυβέρνηση απάντησε με ανακοίνωση ότι ο Chris Uregian έχει εργαστεί μεταξύ άλλων και στην Παγκόσμια Τράπεζα και διαθέτει ακαδημαϊκούς τίτλους από πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Ορισμένοι παράγοντες του χρηματοοικονομικού χώρου έθεσαν θέμα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Υποστηρίζουν ότι ο Chris Uregian έφτιαξε μια εταιρεία offshore στο Λονδίνο, προκειμένου να τιμολογήσει παροχή υπηρεσίας στην Ελλάδα. Η εταιρεία αυτή δεν έχει άλλη δραστηριότητα. Ο κ. Uregian εργάζεται στο γραφείο του γενικού γραμματέα αποκρατικοποιήσεων, αλλά, αμειβόμενος μέσω βρετανικής εταιρείας, δεν πληρώνει ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ούτε φόρους στην Ελλάδα, όπως κάνει κάθε άλλος εργαζόμενος. Το παράδοξο είναι ότι την απόφαση ορισμού του συνυπογράφουν ο υπουργός των Οικονομικών (Γιώργος Παπακωνσταντίνου), που συλλέγει φόρους, και η υπουργός Εργασίας (κυρία Λούκα Κατσέλη), που συλλέγει ασφαλιστικές εισφορές!"

Οι απαντήσεις της κυβέρνησης θα έχουν ενδιαφέρον..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου