Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Με 166 "ναι" ψηφίστηκε το νέο πολυνομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία  του νομοσχεδίου με τα 7 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου που ήρθε στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 290 Βουλευτές. Επι της αρχής 166 Βουλευτές ψήφισαν "ναι", 123 "όχι"  και 1 "παρών". Οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν όχι στο άρθρο 35 για τα εργασιακά που περιλαμβάνει τις αποζημιώσεις των απολύσεων. Το άρθρο 35 πέρασε με 151 "ναι".

Νωρίτερα αποσύρθηκαν ρυθμίσεις, μετά από παρέμβαση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση,  που δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του δανείου με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Ένταση νωρίτερα κατά την διάρκεια της συζήτησης δημιουργήθηκε  με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την διαδικασία και το ΚΚΕ να αποχωρεί από τη συζήτηση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δ'ηώσε πως η διαδικασία "δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής".
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ κατήγγειλε τη διαδικασία συζήτησης και ανέφερε πως«καλείται η Βουλή να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία».
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιλαμβάνονται σε ένα πολυνομοσχέδι αφορούν σειρά θεμάτων όπως:
-Τις παρεμβάσεις στις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής
-Τους νέους Δημοσιονομικούς Κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ.
-Την αναστολή πλειστηριασμών στην α' κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013.
-Τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ
-Το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης
-Τη Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων
-Την πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου