Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Βρούτσης: Από το 2014 η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών φορέων

Την οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από το 2014, με ενιαίο τρόπο για τον υπολογισμό εισφορών και συντάξεων, προανήγγειλε σήμερα,  ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Ημερησία,
ο κ. Βρούτσης τόνισε πως η εν λόγω πρωτοβουλία «είναι από μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε για το ασφαλιστικό σύστημα το 2014», υποστηρίζοντας παράλληλα πως η «συνύπαρξη πολυπληθών κλάδων υπό την ομπρέλα των βασικών ταμείων ασφάλισης με την παράλληλη διατήρηση της διοικητικής, ηλεκτρονικής λογιστικής και οικονομικής αυτοτέλειάς τους συνεπάγεται αυξημένο κόστος για τους ασφαλισμένους, τις υπηρεσίες και το κράτος». 
Σχετικά με τα μέτρα που έχουν να κάνουν με τις εργασιακές σχέσεις τόνισε πως  «οι αλλαγές των 2,5 τελευταίων ετών στα εργασιακά έχουν κλείσει όλα τα θέματα που έθεσαν οι δανειστές μας», στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολουθεί η χώρα μας.

Σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ ο υπουργός δήλωσε πως «σε ό,τι αφορά στα εργασιακά ζητήματα δεν προτείνει κάτι καινούργιο - δεν προβάλλει κάποιο νέο αίτημα» και πως σε αυτήν επιχειρείται «μια ανασκόπηση των μέχρι σήμερα μεταρρυθμίσεων, που έχουν γίνει στην οικονομία και στην αγορά εργασίας».
Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ακόμη «σχετικά με το μηχανισμό του κατώτατου μισθού, που έχει ήδη νομοθετηθεί σύμφωνα με το νόμο 4093/2012» ότι αυτός θα «αξιολογηθεί το Α’ τρίμηνο του 2014, ως προς την απλότητα και την αποτελεσματικότητα του, τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου