Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο Συμεών Κεδίκογλου... στηρίζει Γ. Παπανδρέου

Τη στήριξή του στον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε μιλώντας στο "Βήμα" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου.Μιλώντας για τη σύγκρουση Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Κεδίκογλου είπε τα...εξής:
«Δεν κάνετε λάθος (σ.σ.: ότι συμφωνεί με την πρωτοβουλία Παπανδρέου) και θα ήμουν ανακόλουθος αν έλεγα ότι διαφωνώ, με την έννοια ότι σε διαφορετικό ύφος και με διαφορετικό ειδικό βάρος τα είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά εγώ τα είχα επισημάνει έγκαιρα από τις ευρωεκλογές.
Είπα ότι το αποτέλεσμά τους δεν συνιστά επιτυχία και ότι πρέπει να πάμε σε ένα ανοικτό συνέδριο, στο οποίο θα συζητηθούν όλα. Δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η όποια σταθερότητα και οι θυσίες του ελληνικού λαού από μια εσωτερική κίνηση που αφορά το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε.
Λέμε αν είναι κατάλληλη η στιγμή, αλλά πείτε μου τότε ποια στιγμή είναι κατάλληλη τα τελευταία πέντε χρόνια, που είμαστε συνέχεια σε μια κρίση; Σήμερα είναι η διαπραγμάτευση, αύριο θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεθαύριο οι εκλογές… Πιστεύω πως αν είναι να λες αλήθειες και αν νομίζεις ότι αυτό κάνει καλό στο κόμμα σου και στο χώρο σου, τότε όχι απλώς πρέπει να το λες, αλλά έχεις και υποχρέωση να εκφράζεσαι. Πρέπει να γίνει ένα ανοικτό συνέδριο, να δούμε τι μας εκφράζει, με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε και θα αποφασίσει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Αν ο κ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και δεν είναι ΠΑΣΟΚ… Κι αν ήταν απλός βουλευτής; Πού έγκειται (ο κίνδυνος για τη) σταθερότητα; 
Ταυτίζεται η σταθερότητα της χώρας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι αγορές με τη θέση που έχει ένας άνθρωπος; Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίφαση σ’ αυτό. Νομίζετε, όμως, ότι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι όλα καλά και όλα ανθηρά; Φτάσαμε στο σημείο να λέμε αν το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει ή όχι να μπει στη Βουλή! Χρονικά λοιπόν, θα μπορούσε να γίνει το συνέδριο, όπως έχει προγραμματιστεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, τον Ιανουάριο. Αντί να γίνει Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.»
Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης δήλωσε άγνοια πώς θα έχει εξελιχθεί το πράγμα «ακούμε νομαρχιακές επιτροπές, η μία μετά την άλλη, να λένε ότι δεν συμμετέχουν. Νομίζω ότι είναι πολλές αυτές…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου