Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Την έδρα του ΠΑΣΟΚ ποιος θα την πάρει;



Η καλύτερη διατύπωση είναι το ΠΑΣΟΚ… μετά από τριάντα χρόνια συνεχώς παρουσίας στο νομό,  κινδυνεύει να μην πάρει έδρα στην Εύβοια;;;
Η απάντηση είναι Ναι κινδυνεύει να μην πάρει έδρα στην Εύβοια. Αν δεχθούμε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και έρθει τέταρτο κόμμα, δεν θα έχει έδρα στο νομό, σύμφωνα με τον ισχύον εκλογικό νόμο!!!.

Σε περίπτωση που έρθει τρίτο, τελευταίο ή προτελευταίο κόμμα  στο νομό τότε θα εξασφαλίσει την έδρα του!!! Στην περίπτωση αυτή το ποιος θα πάρει την έδρα δεν χρειάζεται απάντηση και μεγάλη ανάλυση. Ο σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Συμεών Κεδίκογλου θα είναι αυτός που έχει την έδρα βέβαιη. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η κα Περλεπέ δήλωσε ξεκάθαρα, ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές!!!
Και λέμε αν ισχύσει το σενάριο αυτό,  γιατί υπάρχουν πολλά αλλά…
Πρώτο η κρίση Βενιζέλου –Παπανδρέου είναι εικονική ή πραγματική ;;; Αυτό για εμάς είναι απαντημένο. Το σημερινό κλίμα πόλωσης στο ΠΑΣΟΚ είναι μια εικονική πραγματικότητα, από αυτή που μόνο Βενιζέλος και Παπανδρέου ξέρουν να παίζουν.
Δεν μπορεί οι τρεις σωματοφύλακες βουλευτές του ΓΑΠ Σαχινίδης, Κεδίκογλου, Μωραΐτης και ο ΓΑΠ,  να ζητούν συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ και την ίδια ώρα να δηλώνουν πίστη στο μνημόνιο, στην κυβέρνηση, ανάγκη για  σταθερότητα της κυβέρνησης, να λένε Ναι στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή την βουλή και σε όποιον Πρόεδρο πει το δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου, και εμείς να πιστεύουμε τον ΓΑΠ. Κάτι δεν πάει καλά !!! , Γιατί αν ισχύει το αξίωμα ότι τα κόμματα κάνουν συνέδρια μόνο  αν θέλουν αλλαγή στρατηγικής,  οι περί τον ΓΑΠ και ο ΓΑΠ σφυρίζουν μνημονικά, αυτό κάτι σαν διαφήμιση του jumbo θυμίζει που σε εκνευρίζει.
Ο σχεδιασμός- στόχος των Βενιζέλου, ΓΑΠ είναι να ανακοπή το ρεύμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα περισσότερο. Θέλουν να δημιουργήσουν ελπίδες ότι κάτι θα γίνει… και να κρατήσουν το ρεύμα… Για άλλη μια φορά ο ΓΑΠ είναι ο πρόθυμος των Αθηνών.
Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στα του νομού. Αν η κρίση δεν είναι εικονική τότε ο Βενιζέλος δεν έχει πολλά να κάνει και να παρέμβει στο νομό με δικό του στέλεχος, γιατί από τις πληροφορίες-φωτογραφίες που έβγαλε στην συγκέντρωση του Σ. Κεδίκογλου τους είδε όλους εκεί, άρα ξέρει δεν έχει τίποτα το σημαντικό,  μόνο ρετάλια υπάρχουν στην Εύβοια.
Απλά θα κλείσει το ψηφοδέλτιο με περιφερειακά στελέχη αποκομμένα από την κοινωνία. Απλά το μόνο που στην περίπτωση αυτή έχει να πράξει και να εύχεται είναι η έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Στερεά να μεταφερθεί στην Βοιωτία και για αυτό θα αγωνιστεί.
Πιστεύουμε… να απαντήσαμε στο χθεσινό τελευταίο ερώτημα που θέσαμε στην χθεσινή ανάρτηση μας για την έδρα της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου