Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αυτή την έδρα της ΝΔ ποιος θα την πάρει;;;



Σήμερα η ανάρτηση μας προσεγγίζει την μάχη που θα δοθεί εντός της ΝΔ για την μία έδρα που θα διεκδικήσει και της αναλογεί στο νομό, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοκοπικά δεδομένα.
Αυτό, από μόνο του οξύνει το πολιτικό σκηνικό στο κόμμα της ΝΔ καθότι, σήμερα η ΝΔ έχει δύο έδρες. Η μια είναι η δικιά της και την έχει ο Σίμος Κεδίκογλου και η δεύτερη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που εκ μεταφοράς για του Κώστα Μαρκόπουλου πήγε  στην ΝΔ.

Και οι δύο είναι πολιτικά στελέχη στο χώρο της δεξιάς, ο ένας με Μητσοτακικές καταβολές και προσεγγίσεις και ο άλλος έχει κάνει αρκετούς γύρους στην καρουζέλ της δεξιάς παράταξης.
Το "μέλλον" τους, απέτρεψε στο Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να υπουργοποιήσει στον «μικρό» ανασχηματισμό, είτε τον κ. Κεδίκογλου είτε τον κ Μαρκόπουλο, παρά τις διαρροές που και οι δύο έκανα, ότι θα είναι ο επόμενος υπουργός  Εθνικής Άμυνας. Ο Πρωθυπουργός δεν ήθελε σε κανένα να δώσει το δακτυλίδι του προβαδίσματος, γιατί τότε το πρόβλημα θα γινόταν δικό του. 

Πληροφορίες μας, από την Αθήνα μας λένε,  ότι και οι δύο αποτελούν και κρίνονται από την Αθήνα ως «βαρίδια». Ο ένας σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, έχει στην πλάτη του το «κλείσιμο» της ΕΡΤ και το παρελθόν του και φρόντισε αυτό να ξανά εκφραστεί-διαπιστευτεί στις πρόσφατες περιφερειακές-δημοτικές εκλογές με την ενεργή  ανάμειξή του με παράγοντα του Αθηναϊκού ποδοσφαιρικού κατεστημένου με στόχο τις εκλογές σε Περιφέρεια και την πρωτεύουσα του νομού. Και ναι με στην περιφέρεια ΟΚ,  αλλά στην Χαλκίδα «λίγο» ενοχλεί η πλάτη που έβαλε για την εκλογή του Χρ.Παγώνη και τα «κοννέ» που του άνοιξε με τους ομαδάρχες. Βλέπε σήμερα την συμμετοχή στην εκδήλωση του Συμεών Κεδίκογλου ΠΑΣΟΚ και την εκεί παρουσία – φωτογραφία του Χρήστου Παγώνη με τον Γιώργο Παπανδρέου!!! 

Ο άλλος έχει, το δικό του παρελθόν .... Η Αθήνα καταλαβαίνει, ότι κανείς από τους δύο  δεν θα δεχθεί να είναι υποψήφιοι νέα άτομα τα οποία πιθανό να άνοιγαν και να διεύρυνα την εκλογική βάση της ΝΔ στην δύσκολη εκλογική συγκυρία πού έρχεται. Αλλά ποιος πολιτικά ώριμος θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές; Με τέτοιες συνθήκες στο νομό μας; Άντε να ανακτούν τον Γιάννη!!! όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε στέλεχος της Αθήνας που εξετάζει και πιέζει ένα-ένα κάθε νέο που φαίνεται στον ορίζοντα για να είναι στο ψηφοδέλτιο αλλά θετική απάντηση δεν παίρνει.

Οι Λαγοί
Βέβαια και οι δύο ξέρουν, ότι παίζουν το πολιτικό τους μέλλον και δεν θα πέσουν εύκολα  στον άλλο, ποσό σε κάποιον νέο που θα φανεί απειλητικός.
Επειδή όμως, το ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει οκτώ υποψήφιους οι άλλοι έξι θα φροντίσουν οι ίδιοι να μπουν και θα είναι ειδικού σκοπού και ρόλου. Για τον λόγω αυτό ο ένας κοιτά να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο, τους δικούς του «λαγούς» από τα πατρικά εδάφη του άλλου με στόχο να κόψει ψήφους από τον άλλο, και ήδη έχουν βρεθεί. Μάλιστα το περιβάλλον του ενός μιλά για την «λαγουδίνα ή την λαγήνα», που βρέθηκε πρόθυμη!!!

Το παιγνίδι θα είναι σκληρό και ήδη διαχέεται-εμπλέκεται και στο ΠΑΣΟΚ!!! Με στόχο τις όποιες διαμένουσες, εναπομείνασες ψήφους του και όπως αυτές θα διαπεραστούν-διοχετεύουν έξυπνα στην ΝΔ!!! αν χρειαστεί!! Το πως εμπλέκεται το ΠΑΣΟΚ στα εσωτερικά της ΝΔ, θα το αντιληφτούμε αύριο στην ανάρτηση που θα έχουμε για την δικιά του έδρα και θα την βγάλει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου