Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η επιμονή για κινητοποίηση την παραμονή της απεργίας, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και υπονομευτικά



Tη Δευτέρα 17-11 συνεδρίασε η δια παραταξιακή επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ με την παρουσία και του Συλλόγου Περιβάλλοντος Περιοχής Αλιβερίου και αποφάσισε λόγω μη επαρκούς προετοιμασίας την  ημερολογιακή μετάθεση του συμβολικού αποκλεισμού της πύλης του εργοστασίου.

Από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προτάθηκε σαν καταλληλότερη ημέρα, η Πέμπτη 27-11 σε συνδυασμό με την προκηρυχθήσα πανελλαδική απεργία.

Στη σύσκεψη σωματείων τη Παρασκευή 21 Νοέμβρη ομόφωνα  τα σωματεία που παρευρέθηκαν θεώρησαν αδιανόητο το να υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση στις 27 Νοέμβρη για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που εκπορεύεται από την ΕΕ και η επιτροπή να προσδιορίζει σαν ημέρα κινητοποίησης όχι τη μέρα της απεργίας, αλλά την προηγούμενη.

Τα σωματεία συνέδεαν τον αγώνα ενάντια στη καύση αποβλήτων από την ΑΓΕΤ, με την προσπάθεια δημιουργίας μονάδας βιοαερίου στο Άγιο Λουκά και την απόφαση για τα Ιχθυοτροφεία, υποστηρίζοντας πως όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής μας, όπως και όλης της χώρας μας, έχουν κοινή αιτία το καπιταλιστικό κέρδος και ότι η παρέμβαση στην ΑΓΕΤ πρέπει να συνδεθεί με αυτά. Έτσι θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς συμμετοχής των εργαζομένων και θα είναι  αποτελεσματικότερη αν γίνει ημέρα απεργίας!  H κινητοποίηση, συνδυασμένη με την  Απεργία στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα στις 27 Νοέμβρη θα δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν  και να διατρανώσουν  την αντίθεσή τους  όλοι οι εργαζόμενοι , στην βιομηχανία, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες , στην εκπαίδευση κλπ.   

Η επιμονή για κινητοποίηση  την παραμονή της απεργίας, λειτουργεί  αποπροσανατολιστικά και υπονομευτικά όχι μόνο για την απεργιακή κινητοποίηση αλλά και για το ίδιο το ζήτημα του αγώνα ενάντια στην καύση  απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ.
Ο κ. Μπουραντάς  και ο κ. Θωμάς  με τις δημοτικές τους παρατάξεις,  όταν ξεκόβουν το ζήτημα του RDF  από το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την ζωή των εργαζομένων , και που σήμερα προβάλλονται μέσα από το πλαίσιο της απεργίας  δεν είναι ούτε τυχαίο , ούτε από αφέλεια . Οι  ίδιοι και οι πολιτικές  που στηρίζουν δεν έχουν κανένα πλαίσιο σύγκρουσης ούτε με την ΑΓΕΤ και την καύση ,  ούτε με την ENERGY TRADING και την μονάδα βιοαερίου ούτε με τα ιχθυοτροφεία. Αυτό  το έχουν δείξει  με κάθε ευκαιρία. Η πολιτική που υπηρετούν έχει δεσμεύσεις απέναντι στους  κεφαλαιοκράτες και τις επενδύσεις τους.  

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι στο πλευρό των σωματείων και του πλαισίου αγώνα τους  για :
  • Άμεση παύση της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ
  • Άμεση κατάργηση της απόφασης με αριθμό πρωτοκ. οικ.164449 του υπουργείου ΠΕΚΑ με τη σχετική αδειοδότηση της ΑΓΕΤ.  Άμεση κατάργηση της απόφασης για την μονάδα βιομάζας  στον Άγιο Λουκά. Άμεση κατάργηση της απόφασης για τα Ιχθυοτροφεία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα  παρευρίσκεται σε κάθε κινητοποίηση που θα γίνεται γι αυτά τα ζητήματα

ΚΑΛΟΥΜΕ  τους εργαζόμενους  να πάρουν μέρος στην Απεργία στις 27 Νοέμβρη


ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου