Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ – Λάρκο υπό προϋποθέσεις από Μυτιληναίο

Ο όμιλος Μυτιληναίος έχει σοβαρές συζητήσεις για εξαγορές υπό προϋποθέσεις από τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, όπως η ΛΑΡΚΟ και η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων.

Όσον αφορά τη ΔΕΠΑ, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση επικεντρώνεται στο μοντέλο της αποκρατικοποίησης που θα επιλεγεί και συγκεκριμένα στο αν η πώληση θα περιλάβει τα δίκτυα. Ο ίδιος τάχθηκε κατά της παραχώρησης των δικτύων, εξηγώντας πως εάν ένας μεγάλος παίκτης της αγοράς τα αποκτούσε, τότε η Ελλάδα θα μετατρεπόταν σε μια επέκταση του δικτύου του.

Ανάλογα με το μοντέλο που θα προκριθεί, άφησε να εννοηθεί ότι ο όμιλος θα ενδιαφερόταν για την απόκτηση της εταιρείας, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των συμμετοχών που έχει στις 3 ΕΠΑ, στον αγωγό ITGI, και για τα συμβόλαια που έχει με μεγάλους πελάτες.

Αναφορικά με τη ΛΑΡΚΟ, επανέλαβε το ενδιαφέρον του ομίλου, αναφέροντας όμως ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει εκτός από οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία δεν πρέπει να υποτιμώνται.


Παράλληλα, ο ίδιος στάθηκε στις «εξαιρετικά καλές σχέσεις του ομίλου με το τραπεζικό σύστημα» και υπογράμμισε πως τα χρήματα του ομίλου κατατίθενται αποκλειστικά σε ελληνικές τράπεζες. «Στεκόμαστε δίπλα στις τράπεζες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποτελέσματα του ομίλου, επανέλαβε ότι η ρευστότητα του ομίλου θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 και αρκέστηκε να αναφέρει ότι στο α’ τρίμηνο ο όμιλος αύξησε το τζίρο του κατά 30% σε ετήσια βάση.

Εξάλλου, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στη δραχμή θα ήταν καταστροφική. Επισήμανε, μάλιστα, πως «αφού το 80% των πωλήσεων του ομίλου πηγαίνει σε εξαγωγές θα θησαυρίζαμε αν πηγαίναμε στη δραχμή. Είμαστε όμως περισσότερο Έλληνες παρά διαχειριστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου