Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Λοβέρδος: Δεν έχω θέση σε αντιφατικές πολιτικές!

Άρχισαν οι πρώτες δημόσιες διαφοροποιήσεις υπουργών, μόλις τρία 24ωρα μετά τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου. Πριν από λίγο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές εγώ δεν έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση, είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού». 
Επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου από πλειοψηφία 180 ψήφων, μια θέση που έχει διατυπωθεί και από άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια ώρα πάντως συνεργάτες του πρωθυπουργού επέμεναν ότι η ψήφιση θα γίνει με σχετική πλειοψηφία 151 ψήφων.

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις Λοβέρδου ανοίγουν ένα νέο κύκλο συζητήσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα δοκιμαστεί σοβαρά η συνοχή της κυβέρνησης.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Τίνα Μπιρμπίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου