Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΣΜΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο επίτροπος Ολι Ρεν, δήλωσε ότι τον Ιούνιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
Ανάλογες απόψεις εξέφρασε και η Αγκελα Μέρκελ. Ο κ. Ρεν διευκρίνισε ότι με βάση το πόρισμα της τρόικας, η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα εισηγηθούν στη σύνοδο της ευρωζώνης της 14ης Ιουνίου μία δέσμη μέτρων για την Ελλάδα.

Ο Όλι Ρεν, ανέφερε ότι, το σημερινό μνημόνιο ασθμαίνει και η ύφεση έχει πάρει επικίνδυνα την ανηφόρα, προτίθενται να χαλαρώσουν κάπως τα λουριά για τη μείωση του ελλείμματος και να τονώσουν την ανάπτυξη επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο έτσι τις Βρυξέλλες. Ο επίτροπος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα και απλώς επισήμανε ότι «οι προκλήσεις τώρα είναι η αποτελεσματική εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» και συνέχισε «είναι πρόωρη η ερώτηση για το νέο πακέτο στην Ελλάδα. Άλλωστε οι ανάγκες της χώρας για του χρόνου θα ξεκαθαριστούν από την τρόικα».
Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Το Κέρδος» ο κατάλογος των αιτημάτων της τρόικα βρίσκεται από χθες στα χέρια του Πρωθυπουργόυ, τον οποίο και παρουσίασε στις κατ' ιδίαν επαφές που είχε με 6 υπουργούς και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Ο κατάλογος των αιτημάτων της τρόικα είναι ο εξής:
- Πώληση του υπολοίπου μεριδίου του Δημοσίου στον ΟΤΕ.
- Πώληση του 100% του ΟΠΑΠ.
- Πώληση του 17% της ΔΕΗ, ώστε το ποσοστό του ελληνικού Δημοσίου να φτάσει στο 34%.
- Εκχώρηση του management των ΕΛΤΑ.
- Πώληση ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας.
- Πώληση ποσοστού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
- Δραματική περικοπή κοινωνικών επιδομάτων και φοροελαφρύνσεων.
- Νέα επιβαρύνσεις στη φορολογία, σε στοχευμένες όμως περιπτώσεις
- Νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση αυτή είχε αντιδράσει δημοσίως η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.
- Αναδιοργάνωση στον δημόσιο τομέα με κατάργηση οργανισμών - άρα και θέσεων.
- Ισχυρές διαβεβαιώσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής.
- Πώληση περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και εκμετάλλευση του «Ελ. Βενιζέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου