Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Παπαθανασίου: Η ΝΔ πρέπει να πείσει ότι διαθέτει εναλλακτική πρόταση

«Αν θέλουμε να συγκρουστούμε με το παρελθόν στην ουσία και όχι στα λόγια, θα πρέπει να παρουσιάσουμε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση, στην οποία εκτός από τα ευχάριστα θα πρέπει να ακουστούν και τα δυσάρεστα» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.
Μιλώντας για την πρόταση που θα παρουσιάσει ο κ Σαμαράς την προσεχή Πέμπτη στο Ζάππειο, τονίζει ότι πρέπει να πείσει ότι διαθέτει εναλλακτική πρόταση και πως οφείλει να κάνει με μεγαλύτερη ένταση την αλλαγή στο μοντέλο αντιπολίτευσης που επικρατεί στη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Χαρακτηρίζει ομολογία αποτυχίας τυχόν προσφυγή της κυβέρνησης στις πρόωρες κάλπες και προσθέτει: «η ΝΔ για να πείσει πρέπει να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και της αμείλικτης πραγματικότητας. Διαφορετικά, τις εκλογές μπορεί να τις κερδίσουμε όπως άλλωστε τις κέρδισε ο κ Παπανδρέου και ένα χρόνο μετά, να μας χλευάζουν πρώτα οι οπαδοί μας, όπως χλευάζει σήμερα ο κ Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τον κ Παπανδρέου».

Προτείνει μείωση των φόρων, ως το μόνο μέτρο που μπορεί να προσθέσει έσοδα, ενώ για την «απογραφή» που έκανε η ΝΔ θεωρεί ότι το ερώτημα ήταν αποπροσανατολιστικό, καθώς το θέμα είναι αν η πολιτική που ακολουθήθηκε μετά ήταν αποτελεσματική. Προσθέτει ακόμη: «αν η απογραφή το 2004 ήταν λάθος, αυτό που έκανε η σημερινή κυβέρνηση το 2009 σε συνθήκες διεθνούς κρίσης, ήταν έγκλημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου