Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δίδαξε την απάτη!


Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας στο Συνέδριο  της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς», είπε πως «..το χρηματοπιστωτικό σύστημα δίδαξε την απάτη δημιουργώντας  τα λεγόμενα SPV’s σύνθετα ομόλογα, τα οποία πουλούσε με τις ευλογίες των οίκων αξιολόγησης ως πρώτης τάξεως προϊόντα (Triple AAA). 
Αδιαφάνεια υπάρχει  με τις offshore, εξωχώριες επιχειρήσεις. Αδιαφάνεια υπάρχει  με τους φορολογικούς παράδεισους. Τους οποίους ανέχεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των κερδοσκόπων όταν επισήμανε πως «...το πρόβλημα της κερδοσκοπίας, των CDS  ,των παραγώγων που ανταλλάσσονται χωρίς καμία διαφάνεια απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρες χώρες, ολόκληρες κοινωνίες. Όλοι μας γίναμε μάρτυρες προχτές της εγκληματικής προπαγάνδας σε βάρος της χώρας μας για το Ευρώ. Γι αυτό και  ο αγώνας μας είναι παράλληλα  αγώνας απέναντι σε κάθε μορφής υπηρέτες κερδοσκοπικών και διεφθαρμένων συμφερόντων που προσπαθούν λυσσαλέα και με αδιαφανείς  διαδικασίες να υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας μας αποσκοπώντας σε κέρδη και ποντάροντας στη χρεωκοπία μας και  τη διάλυση της ζώνης του Ευρώ. Μάταιος ο κόπος  τους. Όσο αυξάνεται  η απληστία τους τόσο ενδυναμώνεται  η δική μας πίστη και βούληση  για να αλλάξουμε τη χώρα. Για εμάς δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής».
Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα: «Περνάμε επίσης σ’ ένα τεράστιο κεφάλαιο μεταρρυθμίσεων το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα. Όπως ξέρετε, ήδη αναθεωρήθηκε ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, μέχρι εκεί που  μας επιτρέπει το ισχύον Σύνταγμα, το οποίο έχουμε δεσμευτεί ρητά ότι θα αλλάξουμε. Έχει έρθει  πλέον η ώρα να πάμε στον πυρήνα του προβλήματος της δημόσιας ζωής της χώρας. Πάμε, λοιπόν, στην  αλλαγή του εκλογικού νόμου και  στην αλλαγή του νόμου για τη χρηματοδότηση  των κομμάτων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας μας.  Ένα μοντέλο  που θα βασίζεται στη διαφάνεια, την αλληλεγγύη και την αξιοκρατία.  Ένα μοντέλο  από το οποίο θα εκλείψουν οι άθλιες σχέσεις διαπλοκής μεταξύ κράτους και επιχειρηματιών.  Ένα μοντέλο  πρότυπο για ολόκληρο τον ανεπτυγμένο  κόσμο.  Γύρω από αυτόν  τον στόχο, συσπειρώνεται η συντριπτική  πλειοψηφία του ελληνικού λαού.  Σύντομα, οι κυνικοί  θα ξεμείνουν από δικαιολογίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου