Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Γιατί μόνο Περιφερειακοί Σύμβουλοι»;

Με επιστολή τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς και Γιώργος Γκικόπουλος, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας με αντικείμενο το ζήτημα του τρόπου υλοποίησης του αναγκαίου έργου που αφορά το Στόμιο Οξυλίθου,
Σ η μ ε ι ώ ν ο υ ν :
Α. Η σύσκεψη θα είχε νόημα να πραγματοποιηθεί πριν την συζήτηση του αντίστοιχου θέματος στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τότε θα βοηθούσε τον καλύτερο προβληματισμό των περιφερειακών συμβούλων και θα συνέβαλε στην διαμόρφωση ασφαλούς γνώμης από μέρους τους.

Σήμερα και αφού ήδη πάρθηκε απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν αντιλαμβανόμαστε την χρησιμότητα της.
Β. Δεν αντιλαμβανόμαστε το γιατί απευθύνεται και καλεί μόνο τους περιφερειακούς συμβούλους της Εύβοιας, όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ενιαίο όργανο και σαν τέτοιο αποφασίζει.
Με αυτό το σκεπτικό και προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα απέχουμε από την συγκεκριμένη σύσκεψη.
Ταυτόχρονα, όμως, θεωρούμε δικαίωμα και υποχρέωση μας να ζητήσουμε εξηγήσεις για τον τρόπο του χειρισμού του συγκεκριμένου ζητήματος,  μετά την συζήτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου και λήφθηκαν αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου