Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μελέτη για την οργάνωση κυκλοφορίας/στάθμευσης Ερέτριας & Αμαρύνθου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013, παρουσιάσθηκε η Τεχνική Έκθεση «Οργάνωση κυκλοφορίας και στάθμευσης Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας και Δημοτικής Ενότητας Αμαρύνθου».

Την μελέτη εκπόνησε για το Δήμο Ερέτριας ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θάνος Βλαστός, Συγκοινωνιολόγος – Πολεοδόμος και η ομάδα του που αποτελείται από τους: Ελευθερίου Βασίλη, Τοπογράφο – Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό Υ.Δ.ΕΜΠ, MsC, τον  Ευθύμιο Μπακογιάννη, Συγκοινωνιολόγο – Πολεοδόμο Μηχανικό, Δρ. Ε.Μ.Π, την Αυγή Βάσση, Τοπογράφο Μηχανικό ΕΜΠ, Υ.Δ. ΕΜΠ, MsC και τη Γεωργία Χριστοδουλοπούλου, Τοπογράφο Μηχανικό ΕΜΠ, Υ.Δ. ΕΜΠ.


Στόχος της μελέτης όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων είναι:

«Η ανάδειξη της ταυτότητας της Ερέτριας ως ενός ιστορικού τόπου που θα γίνει με βασικό εργαλείο  την μερική απελευθέρωση των δημόσιων χώρων - κυρίως εκείνων που συνδέονται με το αρχαιολογικό παρελθόν - από το αυτοκίνητο. Στόχος είναι να δίνεται στον κάτοικο και τον επισκέπτη να περπατήσει ή και να κάνει ποδήλατο, να έρχεται δηλαδή σε επαφή με το χώρο χωρίς να τον «τραυματίζει». Στην Αμάρυνθο το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μια νέα ταυτότητα που θα σέβεται την κλίμακα της πόλης και την ανάγκη του κάτοικου και του επισκέπτη να μπορεί να περπατά και να στέκεται στο δημόσιο χώρο με ασφάλεια, άνεση και ευχαρίστηση».

Η  Τεχνική Έκθεση «Οργάνωση κυκλοφορίας και στάθμευσης Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας και Δημοτικής Ενότητας Αμαρύνθου», ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου