Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Τον περασμένο Απρίλιο (29-4-2013) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε μεταξύ των άλλων και την ανάθεση τεσσάρων εργασιών ή μικρών έργων στον εργολάβο κ. Νικόλαο Παππά γιό του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Παππά ο οποίος ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής συμμετείχε στη συνεδρίαση και ψήφισε την ανάθεση των έργων συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ στον γιό του. Η δημοτική παράταξη «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» κατήγγειλαν την παράνομη αυτή απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κοινοποίησαν την καταγγελία τους σε διάφορους αποδέκτες όπως και στον Εισαγγελέα (Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΔΩ). Ο κ. Παππάς πρέπει να διωχθεί πειθαρχικά και να τεθεί σε αργία. Το παράπτωμά του είναι το πιο ατιμωτικό πειθαρχικό παράπτωμα για αιρετό της αυτοδιοίκησης. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν εκείνοι που οφείλουν να ελέγξουν και να αποδώσουν καθαρή την αυτοδιοίκηση από τέτοιες  άθλιες συμπεριφορές.
Αυτό που μάθαμε είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή, εκτός ημερήσιας, διάταξης αποφάσισε να ανακαλέσει τις αποφάσεις αυτές, να βγει έξω από την πόρτα ο κ. Βασίλειος Παππάς και να ξανααναθέσει στον γιό του κ. Νικόλαο Παππά τα  ίδια έργα. Λες και αρκεί να ανακαλέσουν την Απόφαση για να την νομιμοποιήσουν και κυρίως να την εξαγνίσουν ηθικά. Αντί να ζητήσουν συγνώμη και να παραιτηθεί ο κ. Παππάς από Αντιδήμαρχος και μέλος της οικονομικής επιτροπής προκαλούν παίζοντας θέατρο. Αντί να απολογηθούν  για την ηθική και πολιτική τους κατάπτωση επιτέθηκαν στον Θοδωρή Βαρδακώστα γιατί τους αποκάλυψε. Και ζήτησαν και τα ρέστα γιατί δεν τους ενημέρωσε!!!
Δήμαρχος δώδεκα χρόνων και Αντιδήμαρχος επίσης δεν γνωρίζουν ότι στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε κάθε συλλογικό διοικητικό όργανο το μέλος το οποίο συνδέεται με υλικό συμφέρον με το αντικείμενο της απόφασης υποχρεωτικά απέχει. Εάν δεν το κάνει η μεν απόφαση είναι άκυρη ο δε αιρετός τιμωρείται πειθαρχικά με την ποινή της αργίας.  Νομίζουμε ότι το ήξεραν και αδιαφόρησαν διότι το παίζουν ανεξέλεγκτοι και αυτοκράτορες. Γιατί εάν πιστέψουμε ότι  δεν το ήξεραν  τότε πέραν όλων των άλλων είναι επικινδύνως ακατάλληλοι.

Τώρα που το έμαθαν ξεσπούν  στον αυτοδιοικητικό που ασκεί υποδειγματικά τα καθήκοντά του και τους επισημαίνει πέραν των άλλων  σε σωρεία παρόμοιων αποφάσεων  το παράνομο, ανήθικο και προσβλητικό της πρακτικής τους. Στον Θοδωρή Βαρδακώστα, από την παράταξη των Πολιτών της Αυτοδιοίκησης ο οποίος επανειλημμένα  τους καταγγέλλει για αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα  παραγόντων της πλειοψηφίας αλλά να φθάσουν μέχρι του σημείου να ψηφίσουν και την ανάθεση στα παιδιά τους χωρίς τώρα να πάνε σπίτι τους αυτό δεν είναι απλώς προκλητικό είναι απολύτως προσβλητικό για όλους τους δημότες. Προσβλητικό για να άνεργα παιδιά και τους επαγγελματίες που δεν έχουν  συγγενείς στο δημοτικό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή, προσβλητικό για τις χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση στον δημοτικό κορβανά. 
Τις προάλλες το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με την κατακύρωση διαγωνισμού για προμήθεια ελαστικών στον γιό του πρώην Αντιδημάρχου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μπότη σε απόφαση που μετείχε και ο ίδιος ο πατέρας και τώρα τρέχουν την Δευτέρα να την ανακαλέσουν.
Είναι προφανές ότι αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινος στον Θοδωρή Βαρδακώστα γιατί κάνει το καθήκον του!!! (εκεί φθάσαμε να απορούμε όταν ένας κάνει το καθήκον του) αλλά η όποια εναπομείνασα τιμή της Δημοτικής Αρχής δεν ξεπλένεται με την ανάκληση των αποφάσεων μήνες μετά και την επανάληψη της ανάθεσης  στον γιό- εργολάβο. Μόνο η άμεση παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Βασιλείου Παππά  από την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου είναι η λύση για να διατηρηθεί το όποιο κύρος της δημοτικής αρχής. Μόνο τότε θα έχουν το ηθικό δικαίωμα να αναθέτουν έργα στον Εργολάβο-γιο.

Αυτό εξάλλου επιβάλλει και η «αριστερή ηθική και αισθητική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»  η οποία αντιτάσσει «την σεμνότητα της κοινωνικής προσφοράς, την πιο πλατιά συλλογικότητα, και την ενεργό συλλογική συμμετοχή του εμείς, στον αντίποδα του παραγοντισμού, του συγκεντρωτισμού, της  κυριαρχίας του εγώ, και της κατά ανάθεση διοίκησης»,  ή στην «παλαιοκομματική πρακτική του ψέματος, του εκβιασμού, του ρουσφετιού, και της διαπλοκής που διαμόρφωσε το δικομματικό σύστημα» όπως  γράφουν και οι σύντροφοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΗΓΗ  http://lala-to.blogspot.gr/2013/12/blog-post_44.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου