Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τους νέους γενικούς γραμματείς του ΥπΟικ παρουσίασε ο Γ. Βαρουφάκης

Στην παρουσίαση και τοποθέτηση των νέων γενικών γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Ειδικότερα:

- Γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Θεοχαράκης, πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης (θα συμμετέχει στο Euro Working Group μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων, Γιώργο Χουλιαράκη). Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαράκης, η διαπραγμάτευση «είναι ένας δρόμος με αγκάθια» και ότι θα λειτουργήσει στη βάση της νωπής λαϊκής εντολής της νέας κυβέρνησης.

- Γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος είπε ότι θα αξιοποιήσει τους υπαλλήλους του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που χρειάζεται η πολιτική ηγεσία, φεύγοντας από το μοντέλο των συμβούλων.

- Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο τομέα, αλλά η αξιοποίησή της δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε.

- Γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τομέας που αναλαμβάνει είναι μία δύσκολη πρόκληση. Πρόσθεσε δε ότι η δημόσια περιουσία έχει απαξιωθεί και θα προωθήσει την ορθή και συστηματική καταγραφή και ανάπτυξή της.

Αναφορικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι αυτή είναι «ημιανεξάρτητη». Επισήμανε, παράλληλα, ότι το υπουργείο σέβεται απολύτως την ημιαυτονομία της και θέλει να ενισχύσει τη λειτουργία της, ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας.
Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος για τους γενικούς γραμματείς που επιλέχθηκαν.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου. Σύμφωνα με τις καθαρίστριες, δήλωσε κατά τη συνάντηση ότι η διευθέτηση του θέματός τους «είναι ύψιστης συμβολικής και ηθικής σημασίας» και το θέμα της επαναπρόσληψης θα επιλυθεί μέσω νομοσχεδίου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν δέχθηκε ερωτήσεις απο δημοσιογράφους, παρ' ότι τους είχε καλέσει σε συνέντευξη τύπου. Αντιθέτως καλεσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να κάνουν τις ερωτήσεις, οι οποίοι όμως δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου