Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ερώτηση του ΚΚΕ για το δρόμο Πόρτο Λάφια - Πολυπόταμου στη Ν. Εύβοια

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με το δρόμο Πόρτο Λάφια - Πολυπόταμου στη Νότια Εύβοια. Αναλυτικά το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Για το δρόμο Πόρτο Λάφια - Πολυπόταμος στη Νότια Εύβοια
Είναι γνωστό ότι ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου της Νότιας Εύβοιας περνάει μέσα από μια πολύχρονη περιπέτεια που διαρκεί μέχρι σήμερα.
Σχετικά με αυτό σημειώνουμε πως ο δρόμος Πόρτο Λάφια - Πολυπόταμος έχει μετατραπεί σε "Γεφύρι της Άρτας".
Συγκεκριμένα, το έργο έχει ξεκινήσει το 2007, έχουν αλλάξει τρεις εταιρείες-εργολάβοι και σήμερα, επί εταιρείας "Ιόνιος ΑΕ", παρουσιάζονται νέες σοβαρές επιπλοκές, το τελευταίο διάστημα γίνονται ελάχιστες εργασίες και διαφαίνεται κίνδυνος να σταματήσει η κατασκευή του δρόμου.
Παράλληλα, σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει χρήματα - δεδουλευμένα από τις προηγούμενες εταιρείες και όπως πληροφορούμαστε η σημερινή εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους αμοιβές 6 μηνών.
Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, η εταιρεία απέλυσε την αρχαιολόγο του έργου και όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχει ενδεχόμενο η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Εύβοιας να στείλει εντολή για διακοπή των εργασιών, αφού πλέον δεν υπάρχει αρχαιολόγος.
Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο και οι κάτοικοι της περιοχής ανάστατοι.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τη συνέχιση και την αποπεράτωση του έργου και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου