Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τουρκία σε Τσίπρα με επίσημη ανακοίνωση: Μαζέψτε τον Πάνο Καμμένο. Μέχρι που πάει το θράσος...

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί ευθέως, με επίσημη ανακοίνωσή του, την ελληνική κυβέρνηση και άρα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να... μαζέψει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Μάλιστα, Η Άγκυρα κάνει λόγο για «προκλητική συμπεριφορά» του Πάνου Καμμένου, τον οποίο μάλιστα την Παρασκευή ακολουθούσαν τουρκικά μαχητικά σχεδόν σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του σε νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιώντας υπερπτήσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, με μέτρα που θα λάβει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξης:
«Για τις τελευταίες δραστηριότητες και δηλώσεις, οι οποίες κρίνονται απαράδεκτες, του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, ο οποίος από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα παρατηρείται πως ακολουθεί μία προκλητική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας, και αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση σε σύνεση και να θέσει το ταχύτερο δυνατόν υπό έλεγχο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές. Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων δεν θα εξυπηρετήσουν κανέναν άλλον σκοπό πέραν της αύξησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή θα επιφέρει ζημία στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.
Γνωστοποιούμε, για μία ακόμα φορά σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, με μέτρα που θα λάβει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο. Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα να επωφεληθούμε από τους ισχύοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου