Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Τι βρήκε το ΣΔΟΕ της Περιφερειακής δ/νσης δίωξης οικονομικού εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Πολλές και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής εντόπισαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ που έγιναν στο πρώτο δίμηνο του 2015. Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κά) μισθωτοί στον ιδιωτικό, στο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ απέκρυπταν εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ από την εφορία.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι πολλοί από αυτούς εντοπίστηκαν μέσω των διασταυρώσεων των φορολογικών τους δηλώσεων με τις καταθέσεις που έχουν στις τράπεζες ενώ μεγάλη φοροδιαφυγή εξακολουθεί να διαπράττεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων όπως και με τη χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων
Οι πιο χαρακτηριστικές από τις περιπτώσεις αυτές ανά ελεγκτικό μηχανισμό τoυ ΣΔΟΕ είναι οι ακόλουθες:

 1) Δύο φυσικά πρόσωπα, ανεπάγγελτοι, εμφανίζουν αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 303.164,04 και 114.700,00 ευρώ, αντίστοιχα.
2) Δημόσιος υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία της κατά 155.227,83 ευρώ, χωρίς, να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
3) Τρεις αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν 23 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 378.255 ευρώ.
4) Ένας αγρότης του ειδικού καθεστώτος εξέδωσε τέσσερα πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία και έλαβε είκοσι τρία πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 179.266 ευρώ.
5) Πρατήριο υγρών καυσίμων δεν εξέδωσε φορολογικό στοιχείο σε τουλάχιστον μία περίπτωση συνολικής καθαρής αξίας 199.647,36 ευρώ και δεν ζήτησε . δεν έλαβε, και δεν εξέδωσε τιμολόγιο ή άλλο στοιχείο που επέχει θέση τιμολογίου, για αγορά αγαθών συνολικής καθαρής αξίας 29.452,73 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου